To so veščine super ljubimca

Obstajajo lastnosti in dejanja, ki obljubljajo izjemno spolno izkušnjo.

28.7.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

To so veščine super ljubimca

Spolna terapevtka Tracey Cox pravi, da je seznam pričakovanih lastnosti novega partnerja z vidika moških in s stališča žensk dolg. Oboji veliko pozornosti namenjajo značaju, obnašanju, prioritetam, načinu življenja, seveda pa vsakega slehernika zanima tudi, kako se bo nova simpatija obnesla med rjuhami.

Coxova takole izpostavlja vrline, ki obljubljajo spolni akt v presežkih in ki se razkrijejo že tedaj, ko se prvič ujameta v vrtinec strasti.

Pozorno poslušanje

Prvih nekaj intimnih srečanj z novim partnerjem je namenjenih spoznavanju, usklajevanju in iskanju načinov, ki oba pripeljejo do končnega užitka. Vse to je najlažje doseči s primerno komunikacijo. Kar pomeni povedati in poslušati.

Prav na tej točki pa se razkrije prva tančica, ki zakriva njegove posteljne veščine:

Moški, ki je ob njenih napotkih: hitreje, počasneje, niže in podobnih užaljen ali celo jezen, ne more biti dober ljubimec. Prav tako kot ne tisti, ki vse njene namige v prepričanju, da povsem obvlada zadeve, presliši in ravna po svoje.

 

"Zlasti vase negotovi junaki ob takšnih napotkih zavzamejo obrambni položaj in se niso pripravljeni prilagoditi svoji izbranki, ki v končni fazi iz strahu, da bi partnerja užalila ali ujezila, raje molči in orgazem zaigra, kar ni podlaga za dober seks. Ter obratno: moški, ki posluša svojo drago in upošteva njene želje pokaže, mu ni mar le za svoj užitek, zato je vsekakor upravičen do naziva dober ljubimec," opozarja Coxosva.

Zna iskreno pohvaliti

Iskreni in spontani komplimenti njenega telesa, veščin ali značaja so še en pokazatelj dobrega ljubimca, ki z besedami in dejanji zna pokazati, da gre za iskrenega moškega ne pa za nekoga, ki s plehkimi in klišejskimi pohvalami le opreza za novimi žrtvami.

Pozna moč oralnega seksa

"Moški, ki vedno znova zanemarja moč oralnega seksa in z njim nikoli ne počasti svoje izbranke, žal ne more prejeti titule izvrsten ljubimec," opozarja terapevtka. Kajti nekdo, ki tovrstno razvajanje zavrača, svojo izbranko prikrajša za mnoge užitke in jih hkrati sporoča, da je ne sprejema povsem.

Prav popolno sprejemanje je en prvih pogojev za dober seks.

Ne hvali se s svojimi veščinami v postelji

Lastna hvala, cena mala, bi lahko rekli. In to velja tudi, ko gre za seks. Tisti, ki glasno in ob vsaki priložnosti razglaša svoje sposobnosti ter dosežke, ne samo, da ni privlačen, običajno v posteljo ne prinaša drugega, kot razočaranje.

Kajti pričakovanj, ki jih ustvari zaradi svojih slavospevov, praviloma ni mogoče uresničiti.

Po seksu ne zbeži

Včasih je po prvem seksu med ljubimcema prisotna zadrega. Morda zato, ker se zadeve niso odvile po pričakovanjih ali zato, ker nista navajena močnih občutkov, ki se pojavijo po samem aktu.

A če moški, ne glede na to, kako se je zgodba zaključila, preprosto vstane in odide, zagotovo ni ljubimec, ki bi bil ženski v veselje.

"Pozornost in telesni stik po aktu sta prav tako pomembna kot tista med njim. Zlasti z vidika žensk. Zato je nedopustno nemo vstati in odkorakati skozi vrata. Za nekaj trenutkov razvajanja in ljubezenskih izjav si vsak, ne glede na to, kako in kam se mu mudi, lahko vzame čas. S tem ne samo, da bo v očeh ljubimke dober ljubimec, prav tako si je z nežnostjo po aktu mogoče zagotoviti priložnost, da bo naslednje intimno srečanje (še) boljše," na srce polaga Coxova.

Povzeto po portalu 24sata

Preberite še: Horoskop: Kaj potrebujete za popoln seks (glede na vaš znak)

Morda vas zanima tudi: Kaj povprečen seks spremeni v odličnega


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)