To so najboljši seksi nasveti spolnih terapevtov

Upoštevajo jih tudi sami.

18.4.2019 ob 4:00

seks_spolnost_ljubezen_zveza_par_poroka_postelja3.jpg

Nešteto je nasvetov za boljše spolno življenje, močnejše orgazme in kvalitetnejšo intimno zvezo. Toliko, da se je v njih kaj lahko malo izgubiti. Zato je najbolje poslušati tiste, ki se na zadeve dobro spoznajo. Tako v teoriji, kot praksi. Katerim nasvetom zavzeto sledijo celo spolni terapevti? Takole so povedali.

Obvezen poljubček

"Tako preprosto, tako učinkovito pa vendar pogosto pozabljeno dejanje. Sama se tega strogo držim in vedno, preden zjutraj odidem od doma, poljubim soproga. Ne samo, da lahko iz lastnih izkušenj zatrjujem, da je to navada, ki med nama krepi bližino in pozitivno vpliva na zakon, tudi številne študije dokazujejo, da poljub ob slovesu, snidenju ali zvečer pred spanjem še kako pozitivno vpliva na odnos. Tudi ali zlasti tedaj, ko za kaj več ni časa. Ohranja namreč intimo in povezanost, prav to pa se seveda odraža tudi med spolnim aktom," seksologinja Yvonne K. Fulbright.

Obišči trgovino z igračkami

"Najboljši in najučinkovitejši način za raziskovanje spolnosti je po mojem mnenju uporaba spolnih igračk. Ne samo, da v postelji popestrijo zadeve, kar je nedvomno ena od poti do zadovoljujočega spolnega življenja, tako kot mene, dodatno vzburijo tudi partnerja. Vsak namreč rad okuša novosti, pa čeprav je to zgolj lubrikant z drugačnim vonjem(ne samo, da prežene suhost) ali vibracije iz vibratorja, ki prežemajo celo telo," seksologinja Emily Morse.

Pomagaj si

"Čeprav si v zvezi, nikoli ne pozabi masturbirati. Čim pogosteje v družbi same sebe uživaj. To je vendar zdravju, počutju in razmerju še kako prijazno," avtorica in spolna terapevtka Joan Price.

Počisti

"Ustvari okolje, v katerem bo čim manj dejavnikov, ki bi izzvali stres in v katerem bo čim manj motečih elementov. Sama počistim spalnico, utišam telefon, ugasnem računalnik in televizijo, celo uro obrnem tako, da ne vidim številčnice. To pomaga pri sproščanju endorfinov, kot je dopamin, kar omogoča večje užitke med samim dejanjem," Ava Cadell, psihiatrinja in avtorica številnih priročnikov za spolno življenje.

Odmisli orgazem

"Vse se ne vrti samo okoli orgazma. Pritisk, ki ga zaradi misli nanj drug na drugega vršita ljubimca je tisti, ki še kako lahko škoduje celotnemu intimnemu dejanju. S partnerjem se z njim ne obremenjujeva, veliko se dotikava, božava, poljubljava, masirava in pustiva, da se zadeve odvijajo spontano. Raziskujeva telesi drug drugega in užitke. Res je, včasih se spustiva v vroči seks, ki lahko vodi do orgazma, spet drugič se prepuščava občutkom in uživava v drugačni poti in drugačnemu cilju," seksologinja in zakonska terapevtka Megan Stubbs.

Seks naj bo vedno na prvem mestu

"Telo potrebuje spolnost. Razmerje brez nje težko preživi. Zato naj bo seks vedno prvi na lestvici vajinih prioritet. Vzemita si zanj čas vsaj enkrat na teden, to je količina, ki zagotavlja srečno razmerje. Sicer pa to prilagodita sebi in svojim potrebam in nikoli ne dovolita, da bi povsem zamrle strasti. Tudi načrtovan seks je boljši kot odnos brez njega," avtorica in spolna terapevtka Mary Jo Rapini.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Prešuštniki, to je kazen, ki vas čaka po prevari ali pa Ženske s temi lastnostmi najpogosteje privlačijo samovšečneže in narcise

PREBERITE ŠE: Deset stvari, ki ti v razmerju pač pripadajo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)