To je največja moška seksi skrivnost (ki pa jo največkrat zadržijo zase)

Obstaja nekaj, česar moški svojim dragim ne bi priznali za nobeno ceno.

12.4.2019 ob 4:07

moski_zenska_seksi_parcek_seksi.jpg

V idealnem svetu bi si partnerja zaupala vse, tudi najgloblje skrivnosti. A žal je svet, v katerem živimo, daleč od idealnega, nekatere skrivnosti so preprosto preveč strašljive, da bi jih delili s sočlovekom, piše Cosmopolitan.

Skratka, vsi imamo skrivnosti in veliko moških pred svojimi dragimi skriva svoje spolne fantazije, je pokazala raziskava podjetja Superdrug.

Več kot 45 odstotkov v njej sodelujočih pripadnikov močnejšega spola je namreč priznalo, da niso povsem odkriti glede spolnih fantazij in da jih svoji dragi ne morejo ali nočejo zaupati. Prav zato so te tiste, glede katerih so, kar zadeva seksa, najpogosteje nepošteni.


Tudi one

A bodimo odkriti, spolne fantazije so bile najpogostejši odgovor na vprašanje, katera je vaša največja seksi skrivnost, tudi pri pripadnicah nežnejšega spola. Navedlo ga je 41 odstotkov žensk. Kar je še vedno nekoliko manj, kot moških, pa vendar ...

Res je, da razkrivanje in uresničevanje spolnih fantazij ni ključno za uspeh razmerja (čeprav mu zagotovo ne škoduje). Morda je masturbacija ob njih ali sanjarjenje med seksom prav zato nekaj tako posebnega, zasebnega, nekaj, kar ima nekdo samo zase. A kot rečeno, deljenje fantazij ima tudi pozitivno plat.


Niso sramota

Odkrivanje spolnih fantazijah je globoko intimno in intimni pogovori so tisto, kar vsi spolni terapevti priporočajo v prid kvalitetnega seksa ter razmerja na sploh. Prav tako je odveč zadrega in prepričanje, da so nekaj sramotnega in umazanega ter bi zato motale ostati skrite.

Nasprotno: so popolnoma normalne, zdrave in najbrž vaše niso tako neobičajne, kot menite.


Še druge skrivnosti

Anketa podjetja Superdrug je izpostavila še nekaj seksualnih tem, glede katerih moški in ženske niso odkriti. Tako se je denimo izkazalo, da sicer majhen odstotek posameznikov laže o svojem seksualnem zdravju, veliko več je takšnih, ki ne prizna, da med spolnim odnosom niso doživeli orgazma. In ne, ne samo ženske.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)