Ženske, ki imajo v ljubezni največ možnosti

Očitno je ljubezen najbolj naklonjena ženskam, ki si upajo storiti prvi korak.

18.5.2020 ob 6:00 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Ženske, ki imajo v ljubezni največ možnosti

Je že tako, da v svetu zmenkov praviloma prvi korak storijo moški. A kot so v raziskavi dokazali snovalci spletne strani za zmenke OKCupid, bi se to moralo spremeniti in bi ženske morale večkrat v svoje roke vzeti pobudo ter tedaj, ko spoznajo nekoga, ki sovpada z njihovimi merili srčnega izbranca, ne bi smele čakati.

Glede na analizo uporabnikov spletnih strani za zmenke moški pošiljajo več sporočil kot ženske. Gre za ribolovu podobno strategijo: večja, kot je mreža, ki jo ribič vrže v morje, večja je verjetnost, da se bo vanjo kaj ujelo. Prav v tem ima korenine tudi znano reklo: veliko rib v morju.

Ženske na drugi strani lahko čakajo dneve, tedne in celo mesece, da jim princ na belem konju pošlje sporočilo ter vzpostavi prvi stik. A obstaja več razlogov, da bi to spremenile. Kajti:

Ženske, ki storijo prvi korak, so zanimivejše za nasprotni spol

Zanimivo je, da ne glede na to, koliko sporočil dnevno pošlje ženska, število odgovorov, ki priletijo v njen nabiralnik, je domala enako. Povedano drugače: na vsako poslano sporočilo prejmejo odgovor.

 

Pri moških je zadeva malo drugačna: več sporočil, kot prejmejo, več jih tudi pošiljajo. Prav to pa bi ženske morale izkoristiti sebi v prid. Kajti glede na to, da oni radi odpisujejo, obstaja zelo velika verjetnost, da se bodo zapletle v pogovor z junakom, kateremu so prve poslale sporočilo.

Ženske, ki dajo pobudo, poberejo smetano

Analiza je prišla do še enega zanimivega rezultata: ljudje sporočila običajno pošiljajo osebam, ki so lepše od njih samih. Moški tako stike vzpostavljajo z ženskami, ki so v povprečju za 17 odstotkov lepše od njih.

S tem, ko prvi korak stori ženska, si torej zagotovi možnost, da bo stik navezala z atraktivnim moškim. Seveda ni vse v videzu, a vsaj pri začetnih korakih ta vendarle igra eno pomembnejših vlog.

Ženske, ki storijo prvi korak imajo več možnosti, da bodo našle ljubezen

Za večino spletni zmenki predstavljajo način iskanja sorodne duše. In če ona stori prvi korak, si znatno poviša možnosti, da jo bo tudi našla. Sledeče je dokazala od omenjene ločena raziskava spletne strani za spoznavanje, The League.

Iz nje je bilo razvidno, da je eden od treh parov po spoznavanju na spletu nastal potem, ko je ona prva poslala sporočilo, prav tako so bile pri parih, ki so prišli do zaroke, praviloma pobudnice za prvi stik ženske, piše Bright Side.

Preberite še: 7 opozoril, da se z nekom, ki ste ga spoznali na spletu, ni pametno sestati

Morda vas zanima tudi: Znaki, ki kažejo, da vajina ljubezen lahko uspe


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)