Tako je ljubiti žensko, ki še ni bila v razmerju

Oborožite se s potrpežljivostjo.

24.1.2019 ob 4:55

razmerje_zveza_ljuzen_prvic.jpg

Ona še ni bila v razmerju. Vedno je bila samska in je zato samostojna ter drugačna od deklet, ki so že kdaj komu podarile srce. To je dejstvo. Prav tako je dejstvo tudi, da bo predstavljala trši oreh, saj so zidovi, ki jih je zgradila okoli sebe, višji. Ti so res neke vrste obramba, a so veliko več od tega: so njena identiteta. 

Obdajajo prostor, ki ga je ustvarila, življenje, ki ga je zgradila, svet, ki pripada samo njej in nikomur drugemu. Medtem, ko jo varujejo, jo tudi definirajo, saj obkrožajo vse tisto, kar tako dobro pozna.

Vsega tega ne bo zlahka delila z nekom drugim in stopiti v njen svet bo velik izziv.

Vedno je bila  sama, njen samski stan je postal njeno udobje.  Zaradi samostojnosti ji je bilo prihranjeno pojasnjevati in odgovarjati komurkoli, razen sebi. Res je bila kdaj tudi osamljena, a se je s tem sprijaznila ter ji je osamljenost postala celo všeč.

Dekle, ki je navajeno živeti samo, bo zagotovo reklo, da ne potrebuje nikogar. Morda tega ne bo povedalo neposredno, pač pa na različne načine: »To zmorem sama,« ali »Ne skrbi zame.« Velikokrat se vam bo zdelo, da ste v njenem življenju povsem odveč.

Ve, da je lahko v dvoje lepše

Kar do določene mere tudi drži. Najbrž res vse zmore, zanjo ni nepremagljivih izzivov, v resnici vas ne potrebuje, kar pa ne pomeni, da si ne želi nekoga ob sebi in da samo zato, ker zna skozi življenje korakati sama, ne bo uživala v vaši družbi. 

Vendar bo oklevala. Ko boste njen miren in včasih osamljen svet pretresli, ter vanj vnesli neskladje, se ne bo spremenila le njena rutina temveč vse, kar je do tedaj poznala.

Zato bo potrebovala čas, da se temu prilagodi.  V tem času bo veliko vzponov in padcev, dajanja in prejemanja ter strahov pred neznanim in zlasti pred tem da bo, če vam bo zaupala in se vam predala, izgubila svojo samostojnost, pozabila na udobje samskega stanu in ji bo prijetno le še v vaši družbi. Vse to pa bo vir njenih novih bojazni: kaj storiti, če bo nekoč odšel?

Strah pred izgubo

Zaljubiti se v dekle, ki je navajeno na samski stan pomeni zaljubiti se v nekoga, ki se boji tveganja, da bi se moral ponovno učiti, kako biti samostojen. Medtem, ki vi prosite, naj vas spusti v svoj svet, ona prosi, da iz njega nikoli ne bi odšli.

Lahko je biti samski in sam, ko si tega navajen, a ko nekdo spozna tudi vse pozitivne in negativne plati življenja v dvoje, osamljenost postane neprijetna grožnja. 

Če ste se torej zaljubili v dekle ali žensko, ki še nikoli ni bilo v razmerju, se pripravite na vse, kar vas bo v tem odnosu čakalo. Bodite ob njej in jo držite za roko. Ko bo rekla, da lahko vse opravi sama, ji odgovorite, da se tega dobro zavedate, a ji vi lahko pomagate.  Bodite pripravljeni spoznavati njeno življenje, njen svet, spoštujte ga in spoštujte dejstvo, da ste postali, ali da postajate del tega. 

Pripravite se na rušenje zidov, ki jih je zgradila okoli sebe ter zlasti okoli srca. In ko vam bo to uspelo, resnično uspelo, vas nikoli več ne bo izpustila iz svojega življenja in vedeli boste, da se je ves trud obrestoval. 

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: To so štirje položaji, ki jih imajo ženske najraje ali pa Spolnost: ženski orgazem (in skrivnosti povezane z njim)

Priporočamo tudi: V tem delu sveta skupinski seks ni tabu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)