Strokovnjakinja za razmerja: »Recept za uspeh so trije moški hkrati!«

Strokovnjakinja za razmerja ponuja na prvi pogled nekoliko nenavaden recept za uspešno iskanje ljubezni.

11.5.2022 ob 4:18 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Strokovnjakinja za razmerja: »Recept za uspeh so trije moški hkrati!«

Se spomnite zgodbice o Zlatolaski, ki je obiskal medvedjo družino in jedla njihovo kašo? Jed v prvi skodelici je bila prehladna, v drugi prevroča in v tretji ravno pravšnja.

Podobnemu principu bi, po mnenju strokovnjakinje za razmerja Laurel House, morali slediti tudi, ko gre za iskanje ljubezni. Pa naj bo na dejanskih zmenkih ali na aplikacijah za romantična srečanja.

"Lahko imate preveč, premalo ali ravno prav kandidatov," meni Laurel. In idealno število? Po njenem mnenju je to tri. Kar pomeni, da bi se morali hkrati sestajati ali si dopisovati s tremi morebitnimi partnerji.

Več kandidatov, več možnosti

"Naj najprej povem, da ne gre za izkoriščanje drugih," pojasnjuje strokovnjakinja. "Če se hkrati sestajate z več morebitnimi sorodnimi dušami, niste površni ter nezvesti.

Si pa na takšen način zagotovite več možnosti, da bi izbrali pravega. Nasvet je treba upoštevati v zgodnji fazi spoznavanja, ko je vse skupaj bolj kot ne zabava in nobena zveza še ni ekskluzivna."

Zakaj ravno tri?

Zakaj pa s tremi, če iščem monogamno zvezo, se boste vprašali. Tudi na to vprašanje ima Laurel odgovor, ki se glasi takole: "V fazi zaljubljenosti na potencialnega partnerja gledamo skozi rožnata očala, kar pomeni, da nismo objektivni v presoji, ali bi lahko bil primeren kandidat.

To je razmišljanje, zaradi katerega se preveč osredotočimo zgolj na eno osebo, četudi ta nima pravih lastnosti, zaradi katerih bi se na dolgi rok z njo ujemali," je prepričana ter nadaljuje svojo tezo:

"Sestajanje zgolj z eno osebo na človeka ustvari določen pritisk v smislu, da odnos mora delovati. Zaradi tega zadeve, ki opozarjajo na to, da morda ne bo, ostanejo spregledane in na plano velikokrat pridejo, ko je zveza že bolj globoka in resna.

Zmenjkovanje z več moškimi zagotavlja širšo sliko, zadeve so tako bolj jasne, saj lahko izbrane kandidate med seboj primerjamo in hitreje prepoznamo tudi njihove napake. Manj je torej možnosti, da bi spregledali znake, ki opozarjajo, da zveza nima prave prihodnosti."

Je pa res, da tudi preveč kandidatov ne more pripeljati do pravega rezultata, saj je v tem primeru pozornost preveč razpršena, kar ni pravi recept.

"Težko se je povezati in komunicirati z več kot tremi osebami. V odnos je vendarle treba vnesti določeno mero iskrenosti, intime in pristnosti. Kadar je kandidatov preveč, to žal ni mogoče."

Skratka: če bi res radi našli ljubezen svojega življenja, se v začetni fazi iskanja omejite tri najboljše možnosti, od teh treh pa na koncu izberite tisto, ki vam bo skozi oči objektivnosti najbolj ustrezala.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Kako prepoznati spletnega prevaranta (7 znakov, ki ga izdajajo)

Morda vas zanima tudi: "Ločena pri 40. sem znova našla ljubezen" (iskrena izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)