Sta prijatelja z uslugami? Kaj v takšni zvezi lahko in česa ne morete zahtevati

Treba je vedeti, da prijateljstvo z uslugami ni niti blizu razmerju.

19.6.2019 ob 4:05

par_seksi_postelja_perilo_micna.jpg

Tako imenovano prijateljstvo z uslugami je odnos, v katerem je le malo črnega in belega ter zelo veliko sivega. Kaj lahko drug od drugega pričakujeta? Katere so dovoljene, katere prepovedane teme pogovora? Je vajina zveza monogamna ali se smeta sestajati z drugimi?

Še bi lahko naštevali, a nekaj neizpodbitno drži: medtem, ko so nekatere zadeve stvar dogovora med dvema, ki sta v takšen odnos vključena, veljajo tudi splošna pravila in realna pričakovanja, od katerih ne smete odstopati. Ter na drugi strani stvari, do katerih v takšni zvezi ne vi ne vaš prijatelj nista upravičena.

Kaj smete in česa ne smete zahtevati, niza Your Tango, na vas pa je da se odločite, ali ste res pripravljeni na takšen odnos.

Kaj pričakovati: komunikacijo in spoštovanje

Ključni sestavini takšne zveze sta spoštovanje in komunikacija. Do spoštovanja ste vedno upravičeni. Ne glede na vrsto in naravo odnosa. Tako kot tudi druga stran. In če v določeni točki spoznate, da ni spoštovanja ali da vam zadeve ne odgovarjajo, lahko odidete kadarkoli hočete. Brez očitkov in zamer.

Kaj pa komunikacija? 

Z njim se res ne boste pogovarjali tako, kot bi se z nekom v  konvencionalnem razmerju, a že na samem začetku morata postaviti jasna pravila in se jih oba držati, govoriti o nevarnostih in pasteh takšne zveze, se prepričati, da sta glede pričakovanj oba na istem bregu in v kolikor samo upate, da se bo vse skupaj razvilo v kaj več, se vanjo ne spuščajte.


Česa ne pričakovati: predanosti

Večina, ki se spusti v takšen odnos, ne išče predanosti in resne zveze. Kaj lahko se zgodi, da se bo on nekoč zaljubil in se odločil vajino zgodbo končati. Ali pa se bo to zgodilo vam. Nista zavezana drug drugemu in predanosti nimata pravice pričakovati, kaj šele zahtevati.


Kaj pričakovati: da bo imel stike tudi z drugimi

Nista fant in dekle. Ne glede na to, kje in kako sta se spoznala, zagotovo niste edini, s katerim klepeta, se zabava in v končni fazi tudi spi. Vi zanj niste edina ženska.

In če vas vse to moti, nimate pravice od njega zahtevati drugačnega obnašanja. Imate pa pravico zapustiti odnos, od katerega ne dobite tistega, kar od zveze pričakujete.


Česa ne pričakovati: skupne prihodnosti

Tisti v običajnih zvezah so vedno zazrti v prihodnost. Načrtujejo, predvidevajo in verjamejo v skupno življenjsko pot. A ker vajina zveza ni takšne narave je nekaj zagotovo: skupne prihodnosti si ne smete obetati.

Po vsej verjetnosti se ne bosta zaročila, se poročila, se družila z družinami in imela skupnega doma.

Ne veže vaju romantika, povezujeta vaju seks in zabava. Ti stvari pa, če vam je všeč ali ne, ne moreta biti edini pogoj za zvezo. Če upate, da se bo nekoč razvila v kaj več, stopite na realna tla. Kajti, čeprav obstajajo izjeme, praviloma takšni odnosi ne obetajo skupnega življenja.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Sta samo prijatelja za seks? 6 pravil, ki jih morata upoštevati Ali pa: Se res ljubita? Le če pravilno odgovorita na ta testna vprašanja

Preberite še: 5 jasnih znakov, da se ne misli poročiti z vami 


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)