Organizatorka razkrila, kaj se v resnici dogaja na svingerskih zabavah

Organizatorka svingerskih zabav o tem, kaj se na njih sme, kaj je prepovedano in kaj imajo stranke najraje.

15.7.2022 ob 9:34 | Foto: Tero Vesalainen/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Organizatorka razkrila, kaj se v resnici dogaja na svingerskih zabavah

Tridesetletna Alice Bizzare iz Južnega Walesa je nekoč delala kot natakarica, nato pa jo je pot zanesla v svet seksi zabav, natančneje svingerskih srečanj.

Za Daily star je pojasnila, kaj se na njih sme, kaj ne, kdo jih lahko obiskuje in kakšna je njena dejanska vloga kot organizatorka takšnih dogodkov:

"To so dogodki, ki so strogo rezervirani za polnoletne osebe in se odvijajo na različnih kraljih. Fetiš zabave se praviloma prireja v javnih nočnih klubih z glasno glasbo. Eno od pravil, ki ga morajo udeleženci upoštevati, je način oblačenja, ki mora biti seksi in zapeljiv. Gre za svobodno druženje, zaželeno je, da imajo pari tudi možnost umika v temnejše kotičke, zato imajo klubi, ki to omogočajo, pri najemu prednost."

Drugačna pravila

"Pri obisku izključno svingerskih srečanj gre za drugačna pravila. Organizirani dogodki so namenjeni zgolj članom, ki morajo imeti vstopnice. V tem primeru praviloma prihaja tudi do seksa, na posamezniku pa je, ali se bo v to vključil ali se bo držal ob strani, se le pogovarjal in opazoval," je povedala organizatorka in dodala:

"Do intimnega akta lahko pride s stalnim partnerjem ali s popolnim tujcem. Pari lahko sprejmejo dogovor o izmenjavi partnerjev, o seksu v troje, o seksu z več osebami, včasih se zgodijo prave orgije. Neredko gre za raziskovanje fetišev, največkrat podrejanja in dominance.

Nekateri člani radi le opazujejo, drugi so radi opazovani, so takšni, ki uživajo zgolj v sproščenem pogovoru in v z erotiko nabiti atmosferi."

Ni vse v seksu

Alice meni, da sicer drži, da gre pri svingerskih zabavah najpogosteje za seksualne stike, vendar je vse več takšnih oseb, ki jih obiskujejo zato, ker lahko na njih odkrito govorijo o svojih seksualnih nagnjenjih in interesih ne glede na to, kaj se dogaja.

Ključno je, da na takšnih dogodkih ni skrbi pred obsojanjem in predsodki.

Prav tako je prepovedana uporaba telefonov in kamer. Zasebnost je tu na prvem mestu.

"Nekatere zabave vključujejo celo podpisovanje zaveze k molčečnosti in zaščiti podatkov. In še eno pravilo, ki je pogosto postavljeno: prepovedano je uživanje drog in tudi pretiravanje z alkoholom. Kdor je opit, leti ven," je pojasnila Alice in nadaljevala:

"Če zabava temelji na podrejanju in dominanci, so vedno na njej prisotni nadzorniki, gospodarji ali gospodarice, ki skrbijo, da udeleženci tisto, kar jim je na voljo, uporabljajo na varen način. Na vsaki tovrstni zabavi je parom omogočen tudi umik na samo, kjer lahko ohranijo zasebnost.

Dotikanje drugih brez njihove privolitve ni dovoljeno, prav tako vsem priporočamo prakticiranje varnega seksa in naj zato s seboj prinesejo kondome ter lubrikant."

Načrt, ki ga je treba upoštevati

Ker so zadeve strogo načrtovane, le redko pride do zapletov:

"Večkrat sem bila v težavah v običajnih nočnih klubih, kjer so obiskovalci popolnima oblečeni, kot na svingerskih druženjih, kjer veljajo stroga pravila, ki se jih prisotni držijo.

Glavna zabloda glede takšnih zabav je, da je na njih treba seksati. To še zdaleč ne drži. Lahko samo sedite in vse opazujete. Nikomur ni treba početi ničesar, česar noče, prav tako je nerealno pričakovati, da boste zato, ker ste kupili vstopnico, deležni seksa. Orgije so veliko redkejše, kot si ljudje predstavljajo," je dejala organizatorka.

"Mnogi prav tako predpostavljajo, da na srečanjih varen seks ne igra vloge in so zato takšni dogodki glavni krivci za širjenje spolno prenosljivih bolezni. No, temu ni tako. Obiskovalci so praviloma spolno zelo ozaveščeni in redno hodijo na zdravniške preglede ter vedno uporabljajo kondom," meni Alice in razbija še en, z njimi pogosto povezan predsodek:

 "Ne gre za druženje heteroseksualnih parov, ki menjajo partnerje. Tu se srečujejo posamezniki različnih spolnih nagnjenj in identitet. Pogosto pride do seksa v troje, velikokrat jih obiskujejo seksualno odprti samski. Neredko prihaja tudi do že vnaprej dogovorjenih izmenjav partnerjev med dvema paroma.

Tudi glede videza in starosti se obiskovalci razlikujejo. Gre za velik razpon tako glede let kot glede oblike teles."

Niso za vse

"Takšne zabave niso za vse in s tem ni nič narobe. Če kdo ne želi zahajati nanje, je to njegova odločitev in izbira, tako kot je izbira ter odločitev tistih, ki pridejo. Pomembno je le, da vsak najde način, ki mu glede spolnosti najbolj odgovarja in ga vključi v svoje življenje ter predvsem, da pri tem skrbi za varnost in dobrobit drugih ter seveda sebe.

Dobrodošel je vsak, ki si želi, je brez predsodkov in se zna brezmejno zabavati. To je varen kraj, kjer je jasno, kaj se sme in česa ne. Med drugim je prepovedano zasmehovanje in poniževanje drugih. Ne zgolj, kar zadeva seksa.

Obvezna pa je kvalitetna komunikacija med vsemi udeleženci. Kadar je ta slaba, lahko pokvari izkušnjo, večer ali celo zvezo," je zaključila Alice.

Preberite še: 12 seksualnih tipov: kateri ste vi in kakšen je vaš popoln partner?

Morda vas zanima tudi: 7 manj znanih (a neprecenljivih) prednosti samskega stanu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)