Seks v dolgi zvezi: štirje pari o tem, kako ohranjajo strast

Izkušnje parov, ki jim kljub dolgi zvezi uspeva ohranjati zavidljivo mero strasti.

31.8.2022 ob 9:42 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Seks v dolgi zvezi: štirje pari o tem, kako ohranjajo strast

Na začetku je seks vznemirljiv, strasten, pogost in poln presežkov. Z leti pa se zadeve malce umirijo in kaj rado se zgodi, da seksualno življenje zapade v rutino, količina skokov med rjuhe se zmanjša in akt postane predvidljiv.

A ni treba, da je temu tako, kar dokazujejo štirje pari, ki so zaupali, kako jim uspeva, da je seks kljub temu, da so v dolgi zvezi, razburljiv, zanimiv in strasten.

Visoko na letvici prioritet

"Najina skrivnost je, da je seks visoko na najini lestvici prioritet. Že v začetku tedna se dogovoriva za tri vroče seanse in jih umestiva v najin urnik.

Zaradi hitrega življenjskega ritma in številnih obveznosti mnogim zmanjka časa za intimnost, s tem iz razmerja izgine bližina. Midva zato seks načrtujeva tako, kot načrtujeva vse ostalo in to se odlično obnese," je povedala Nataša, ki je z Bojanom poročena tri leta, on pa je dodal:

"Izjemno pomembno je tudi, da vsak zase ve, kaj mu je glede seksa res všeč in česa ne mara. Prav tako je dobro v seksualne odnose vpeljati duhovnost. To meni osebno zelo veliko pomeni."

Pogovor je močan afrodiziak

"Prva tri leta je bilo v najini spalnici zelo živahno. Nato so prišli otroci, začela sva skupni poslovni projekt in po sedmih letih sva si morala priznati, da sva zelo dobra partnerja, ne pa tudi ljubimca.

Prebrodila sva resno krizo, iz katere sva se izvlekla po zaslugi poglobljenih pogovorov drug z drugim, odkrito sva se pogovarjala tudi z najinimi najbližjimi prijatelji.

Prav ti pogovori so med naju vrnili bližino in obljubila sva si, da se bova redno pogovarjala o vsem, kar naju zadeva kot par in o občutkih naju kot posameznika. Seveda sva na prvem mestu postavila pogoj, da se najini pogovori ne bodo vrteli le okoli dela in otrok.

Znova sva postala ljubimca, več pozornosti kot kvantiteti pa namenjava kvaliteti seksa." Silvio in Margareta, poročena 12 let.

Čustvena bližina je pot do raja

"Alan je bil moj prvi moški, s katerim seksa nisem doživljala zgolj kot fizično, temveč tudi kot čustveno izkušnjo. Ko sem bila prepričana v njegovo predanost, sem si ob njemu dopustila biti ranljiva in menim, da je to ključno za dober seks.

Zaradi pretirane zaverovanosti vase in pretvarjanja, da je vedno vse v najlepšem redu, tudi seks ne more biti iskren, bližina in popolno zaupanje pa je po najinem prepričanju ključna za dober intimni akt," je zaupala Jopispa, ki je z Alenom poročena pet let.

Najprej prijatelja, nato par

"Preden sva postala par, sva bila prijatelja in mislim, da je to najina velika prednost. Kajti naučila sva se drug drugemu odkrito povedati, kaj nama je všeč in česa ne marava.

Tako se obnašava tudi kar zadeva seksa. Ta je prav tako odličen, kot je bil na začetku razmerja, pogosto eksperimentirava, premikava meje, preizkušava poze ter nove igračke, si, ko nisva skupaj, pošiljava poredna sporočila, poleg tega je med nama še vedno močna privlačnost," je povedala Jasna, ki je v zakonu z Mariom osem let, ta pa je dodal:

"Partnerju je treba iskreno zaupati seksualne fantazije, tako je v spalnici vedno zanimivo. Včasih sva z Jasno zvečer preutrujena za seksi akcijo, v tem primeru si užitek privoščiva zjutraj pred službo."

Povzeto po portalu Miss Zdrava

Preberite še: Obstajajo 4 različni tipi parov (a samo TA ima resnično vse pogoje za srečno zvezo)

Morda vas zanima tudi: »Dragi bivši, hvala!« Pismo ženske, ki se je rešila destruktivne zveze


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)