Razmerja za seks: Kaj prepriča moške in kaj ženske

Končno je znano, kaj v naključnih zvezah privlači moške in kaj ženske.

26.11.2019 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Razmerja za seks: Kaj prepriča moške in kaj ženske

Najnovejša študija univerze Göttingen, v kateri je sodelovalo 68. 000 moških in žensk iz 180. držav se je pozabavala z zanimivim vprašanjem. In sicer so njeni izvajalci s pomočjo prostovoljcev odkrili, katere so tiste kvalitete, ki jih moški in ženske od partnerja pričakujejo tedaj, ko iščejo zgolj seksualno zabavo.

Kot piše Insider ni nobenega dvoma, da tako pri moških, kot pri ženskah videz in oblika telesa igrata pomembno vlogo. Inteligenca ter prijaznost sta daleč zadaj.

Ženske prioritete

Z analizo odgovorov se je izkazalo, da 90 odstotkov žensk očarajo moški, ki so višji od njih. 11 odstotkov pripadnic nežnejšega spola pričakuje celo, da bo njihov fant za zabavo občutno višji.

Več kot polovica (50,3 odstotka) vprašanih je prav tako navedla, da mora biti nekdo, ki bi jim posteljo grel le za nekaj noči, fit in atletske postave. 29,1 odstotkov vprašanih bi se zadovoljilo s povprečno postavo, 7,8 odstotkov sodelujočih pa bi med rjuhe skočilo le z nekom, ki ima res močno izrazite mišice.

Še več pogojev

Ženske v snovanju naključnih odnosov prav tako bolj prepričajo moški z bradami in oprsjem brez dlak. Zaželene so tudi lepe oči in prijeten nasmeh.

V domala vseh državah, izjema sta Mehika in Japonska, one veliko pozornosti namenjajo dlanem. Uganili ste, zaželene so velike dlani.

Kaj pa seksualna zgodovina?

Glede tega je 51 odstotkov Američank in 52 odstotkov Britank navedlo, da so izkušnje seveda pomembne. A ta odstotka sta med nižjima. Na svetovni ravni izkušnjam veliko vlogo pripisuje 59 odstotkov žensk.

Zgolj 46,7 odstotkov Američank in 33,1 odstotka Britank pa pri snovanju bežnega razmerja veliko vlogo namenja inteligenci.

 

"Ženske pri naključnih zvezah iščejo visoke moške, saj jim ta telesna lastnost obljublja moč in zdravje. Prav tako so v ospredju fizične kvalitete, medtem, ko igra pri snovanju daljše zveze oziroma iskanju resnega partnerja najpomembnejšo vlogo prijaznost," je rezultate povzela Virginia J. Vitzthum, vodilna v raziskavi.

Pa še moški

Nobeno presenečenje ni, da tudi moški na prvo mesto postavljajo videz. Najbolj jih prepriča atraktivno telo (70 odstotkov), lep obraz (68,6 odstotka). Visoko na lestvici so lepe oči in prijeten nasmeh, sledijo široki boki in dojke povprečne velikosti.

Prijaznost, samozavest in inteligenca so mnogo niže na lestvici. Le 41,8, 38,7 oziroma 36,9 odstotkov vprašanih moških jih je navedlo kot ključne lastnosti partnerke za eno ali nekaj noči.

Drugačne prioritete

Vitzthumova je poudarila, da ljudje v dolgih in na drugi strani v naključnih zvezah prisegajo na povsem drugačne kvalitete, saj z njimi skušajo doseči drugačne življenjske cilje.

Zaupanje in prijaznost sta pomembni, ko gre za snovanje družine, ne igrata pa tolikšne vloge, ko je posredi zgolj tešenje strasti. Imeti ob sebi atraktivnega partnerja sicer ni zanemarljivo v nobenem primeru. Pa naj gre za dolgo ali kratko zvezo, razlika je le v tem, kako visoko je na lestvici prioritet. Kajti, kot je povedala znanstvenica:

"Sestajanje z atraktivnim partnerjem viša samozavest in samopodobo človeka. In čeprav telesni lepoti več pomena v smislu dolge zveze namenjajo mlajši, tudi pri starejših še vedno igra dokajšnjo vlogo."

Preberite še: Devet odgovorov na vprašanje, zakaj nikoli ne loviti moškega

Morda vas zanima tudi: Osem najboljših položajev za hitri seks


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)