Potovanje, kampiranje ali wellnes? Strokovnjaki razkrivajo idealen dopust za različne vrste parov

Odločitev, kakšen bo letos vajin dopust, prilagodita naravi vajine zveze.

23.6.2021 ob 5:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Potovanje, kampiranje ali wellnes? Strokovnjaki razkrivajo idealen dopust za različne vrste parov

Skakanje s padalom, počitnikovanje v osamljeni koči, planinarjenje, poležavanje ob bazenu … vsak par si idealne počitnice zamišlja drugače. In vsakemu paru odgovarja drugačna oblika dopusta, izbiro katerega najbolj pogojuje narava zveze.

In če ne vesta, kateri bi bil na kožo pisan vama poglejta, kaj vama priporočajo (in kaj odsvetujejo) strokovnjaki.

Za izčrpane: narava

Oba sta močno zaposlena, imata veliko odgovornosti. Zaradi dela, ki ga opravljata, so osemurni delavnik neuresničljive sanje in sta pod stalnim stresom.

Dolga potovanja torej za vaju niso primerna izbira, kajti na njih sta praviloma stalno prisotni naglica ter napetost. Veliko boljša odločitev je bivanje v sproščujoči naravi, kjer se lahko res umirita, se v tišini in samoti znova povežeta s svojo bitjo ter drug z drugim in končno najdeta čas za pogovor.

Kdaj takšne počitnice niso primerne? Kadar v razmerju prevladujeta dolgočasje in rutina.

Za odtujene: wellness

Za pare, ki jim primanjkuje bližine in nežnosti, strokovnjaki priporočajo sprostitvene počitnice v termah z bogato wellness ponudbo.

Pomirjujoče okolje, nežno razvajanje in možnost sprostitve zagotavljajo ponoven stik s seboj ter s partnerjem in prebudijo občutek medsebojne bližine.

Kdaj takšen dopust ni primeren: kadar so med partnerjema prisotni burni prepiri in pogoste zamere, zaradi katerih je praktično nemogoče najti nekdanjo povezavo.

Za zaljubljene: romantika

Naj gre za sveže ali za stare zaljubljence, romantika je zagotovo ključna sestavina njihovega dopusta. Potovanja v romantična mesta, opazovanje sončnih zahodov, večerje v soju sveč, nežna glasba, umik od norega vsakdanjika, svet, v katerem sta pomembna le dva …

Kdaj ni najboljša ideja: kadar so med partnerjema zamere in spori. V tem primeru vsa romantika povzroči več škode kot koristi.

Za tiste, ki jim je dolgčas: obiskovaje metropol

Se zgodi, da se v razmerje prikradeta rutina in dolgočasje, z njima so prežeti tudi dnevi in zato naj bo dopust takšen, da predstavlja popolno nasprotje.

Ena od idej za pare, ki se sicer dolgočasijo, je obiskovanje tujih, še neznanih mest. Partnerja v njih znova postaneta ekipa, primorana sta komunicirati, skupaj odkrivata neznano, spoznavata nove ljudi in osvajata nova znanja, kar obudi morda že malo pozabljene vezi.

Kdaj je slaba ideja: kadar gre za izčrpane pare, ki po napornem letu potrebujejo le izdaten počitek.

Za dolgoletne pare: avantura

Nabiranje novih izkušenj, odkrivaje novih poti, okušanje adrenalina. Gre za pustolovščine, povezovanje in izzive, v katerih se pokaže sicer skrita narava parov. Dopamin in adrenalin, ki se med novimi doživetji sproščata, odstirata nove dimenzije privlačnosti in prebujata morda nekoliko uspavana občutke.

Kdaj je to slaba ideja: avanturistične počitnice niso primerne za pare, ki na medsebojne razlike gledajo kot na težave ter ne kot na izzive. V tem primeru namreč lahko prav nove avanture pripeljejo do še večjih nesoglasji.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Kako in kam na vajin prvi skupen dopust, da ne bo tudi zadnji

Morda vas zanima tudi: 3 dejanja, s katerimi si sabotirate dopust


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)