Pijača za višji libido

Obstaja pijača, ki ima na seksualno željo res velik vpliv.

24.8.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pijača za višji libido

Dejstvo je, da nekatera živila spodbudno vplivajo na libido oziroma na seksualno željo. Na srečo v veliko primerih ne gre za eksotične in težko dostopno specialitete, temveč za čisto običajne jedi, ki so na voljo v skorajda vsaki trgovini. Omenimo le nekatere: ingver, čokolada, ostrige, šparglji …

Glede na rezultate nove italijanske raziskave pa obstaja tudi pijača, ki premore močan vpliv na libido. To je … črno vino.

Zakaj in kako vpliva na spolno poželenje?

V sklopu raziskav so strokovnjaki iz bolnišnice Santa Maria Nuova v Firencah 789 dam, starih od 18 do 50 let, razdelili v tri skupine. Tiste v prvi so pojasnile, da nikoli ne pijejo alkohola, sodelujoče v drugi so si občasno privoščile kozarec črnega vina, ženske v tretji skupni so povedale, da v povprečju popijejo dva kozarca črnega vina na dan.

Vse so ob tem izpolnjevale obsežen vprašalnik, na podlagi odgovorov so strokovnjaki ocenjevali njihov libido ter seksualno aktivnost.

Rezultat je bil več kot jasen: skupina, ki je najpogosteje posegala po kozarcu vina, je najpogosteje okušala seksualne užitke. Starost je pri teh ženskah imela zanemarljiv učinek na spolno življenje.

 

Pa je za to res zaslužno črno vino?

Zagotovo vpliva na spolno moč, so zapisali strokovnjaki in kot zaslužne za ta učinek navedli v črnem vinu prisotne polifenole ter druge antioksidante, ki na ženski libido dobro vplivajo.

Kako delujejo na libido moških še ni dognano, potekajo pa tudi študije v to smer.

Vendarle previdno

Ob vsem tem je treba poudariti, da raziskava ni poziv k pretiravanju z alkoholom. Kajti v tem primeru tako splošno zdravje kot libido trpita. Priporočljiva količina za zdravje in za libido žensk znaša 1,25 decilitra, zagotovo pa ta ne sme preseči dveh decilitrov na dan.

Povzeto po portalu The Telegraph

Preberite še: Mit, ki najbolj škoduje spolnemu življenju žensk

Morda vas zanima tudi: Mars in Venera ali vse razlike med libidom moških in žensk


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)