Pet pravil za ženske, ki se sestajajo z ločenim moškim

Pri sestajanju z nekom, ki je okusil ločitev, veljajo prav posebna pravila, ki jih je dobro poznati.

19.3.2020 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet pravil za ženske, ki se sestajajo z ločenim moškim

Ker ločitve v sodobnem svetu niso nič neobičajnega in ker mnogi po zaključku ene skupne zgodbe začnejo razmišljati o novi, se kaj lahko zgodi, da se boste zapletli z nekom, ki ima za seboj že ločitev.

Tedaj je treba igrati po malce drugačnih pravilih, kot kadar se sestajate s človekom, ki mu je bila ta izkušnja prihranjena. Na kaj bodite pozorni in kaj obvezno upoštevajte, opozarja Your Tango.

Ne ignorirajte njegovega mnenja o otrocih

Če vam reče, da ima rad otroke, to ne pomeni nujno, da jih namerava imeti z vami.

Kajti najbrž ima otroke iz prejšnjega zakona in zato ne razmišlja o tem, da bi še povečal število svojega podmladka. Če vam jasno in glasno pove, da je s tem zaključil, ne preslišite njegovih besed in ne upajte, da si bo nekoč premislil.

Skratka, otroci so nedvomno tema, glede katere morata oba na mizo položiti karte in biti na isti strani. Predvsem pa ne ignorirajte mnenja, ki ga ima o njih on. Četudi je drugačno, kot bi si želeli.

div data-related="https://micna.slovenskenovice.si/horoskop/horoskop-kdaj-boste-koncno-nasli-pravo-ljubezen-glede-na-vas-znak"> 

Ne začenjajte zveze, dokler je še v sporu z bivšo

Lahko, da sta že podpisala ločitvene papirje, a to ne pomeni, da je predelal vsa čustva do bivše in da sta vzpostavila odnos, v katerem lahko komunicirata kot dva zrela, odrasla človeka.

V kolikor so med njima zadeve še nedorečene in so v njunem odnosu še prisotna močna negativna čustva, ustavite konje. Sicer se boste kaj lahko znašli v nezavidljivi situaciji. On bo kar naprej razpredal o njej, ona mu bo nagajala na vse mogoče načine, vi pa boste, namesto da bi uživali v novi ljubeznim, ujeti v negotovi situaciji polni negativnih interakciji.

Ne razmišljajte prehitro o skupni selitvi

Stopajte počasi. Prepričajte se, ali je res pravi za vas. Spoznajte se z njegovimi otroki in ugotovite, kako se ujemate z njimi.

V nasprotnem primeru se bo lahko zgodilo, da boste vse skupaj zajeli s preveliko žlico, si nakopali preveč odgovornosti in dela, padli v življenje, ki ga ne poznate, s tem pa nase izvajali preveč stresa, da bi mu lahko bili kos.

Bodite pozorni na finančno stanje

Nihče ne trdi, da bi morali biti koristoljubni, a zagotovo se morate prepričati, kakšno je njegovo finančno stanje in kako bodo posledice ločitve vplivale na vajin skupni proračun.

Mu bo potem, ko bo plačal obveznosti za otroke ostalo dovolj, da bosta skupaj z vašim (približno enakim finančnim vložkom) živela tako, kot ste si zamislili, ali boste zaradi njegovih obveznosti vi prikrajšani? Ne sliši se romantično in morda se vam na začetku zveze to zdi postranskega pomena, a verjemite, sčasoma bi vam stalno stiskanje pasu zaradi njegove zgodovine začelo presedati.

Preživita skupaj dovolj časa

Zdi se samo po sebi umevno, vendar v zvezi z moškim po ločitvi ni lahko najti časa, ki bi ga imela samo zase. Kajti, če ima otroke, bo vikende najbrž namenjal njim. Ko bodo počitnice, se vama bodo pridružili. Prav tako za praznike.

Časa, ki bi ga res lahko namenjala zgolj drug drugemu, bo presneto malo, to pa je še ena past, v katero se bosta ujela, če ne bosta poskrbela tudi za vaju.

Prav je, da otroke postavlja na prvo mesto. To bi storil vsak dober oče. A prav je tudi, vajina zveza zaradi njegovih obveznosti ne pristane na slepem tiru.

Preberite še: Štiri zgovorna opozorila, da morate končati razmerje

Morda vas zanima tudi: Nevarnejša od seksualne afere: Prevara, ki najpogosteje uničuje razmerja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)