Pet napak pri uporabi erotičnih igračk (opozarja seksologinja)

Da bi spolne igračke prinesle užitke brez neljubih posledic, je treba pri uporabi biti pozoren na nekaj malenkosti.

10.4.2021 ob 5:30 | Foto: Kaleb Kroetsch/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet napak pri uporabi erotičnih igračk (opozarja seksologinja)

Ne glede na to, ali se z njimi komaj spoznavate ali jih imate v domači spalnici že cel repertoar, spolne igračke so dobrodošle, a treba jih je pravilno uporabljati.

Kar pomeni, izogibati se nekaterim, sicer pogostim napakam pri razvajanju z njimi, ki jih za Pure Wow takole izpostavlja seksologija Gigi Engle.

Igračk ne čistite

"Umazane igračke prinašajo številna tveganja z vidika intimnega zdravja. Med drugim nudijo enosmerno vstopnico v mesto bakterijske vaginoze, zoprne in težko ozdravljive okužbe spolovil," opozarja Englova.

V izogib temu priporoča, da ob nakupu preberete navodila za vzdrževanje izbrane igračke, kamor seveda sodi tudi čiščenje. Večino sicer lahko po uporabi perete s toplo milnico ter jih osušite. Nikoli pa ne pozabite na ta korak.

Igračk ne spravljate pravilno

Po čiščenju in pred spravilom igračko obvezno dobro posušite in jo postavite v plastično ali tekstilno vrečko.

Če jih imate več, jih shranjujte ločeno, da ne bi prišlo do navzkrižne kontaminacije.

Domnevate, da so spolne igračke namenjene le solo igricam

Seksologinja izpostavlja pogosto zanemarjeno dejstvo: erotične igračke niso namenjene le masturbaciji, temveč lahko popestrijo tudi seks v dvoje.

 

Zato se jim tedaj, ko ste med rjuhami s partnerjem, nikar ne odpovejte, temveč jih prav tako vključite v seksi doživetje.

Menite, da igračka lahko nadomesti osebo

Še ena velika in, v povezavi z uporabo erotičnih igračk, pogosta napaka: prepričanje, da lahka nadomesti intimni stik in človeško toplino. Seksologinja opozarja, da erotične igračke niso bile osnovane z namenom nadomeščanja osebnega stika.

Torej; ja, lahko vas pripeljejo do orgazma, ne morejo pa vam nuditi toplega objema, se z vami smejati ali vas potolažiti, kadar se stvari ne odvijajo po načrtu.

Menite, da je potreba po spolnih igračkah posledica slabega seksa

Englejeva pripoveduje, da je takšno razmišljanje zelo pogosto: "Nekateri nočejo partnerju predlagati uporabe igračk, saj jih je strah, da bo ta njihov predlog razumel kot kritiko seksualne izvedbe. V naši družbi je namreč še vedno močno zakoreninjeno prepričanje, da je nekdo, katerega partner izrazi željo po vključitvi spolnih igračk v seksualno doživetje, v postelji slab.

Vendar to še zdaleč ne drži. Ravno nasprotno; odprtost za novosti in nove oblike stimulacije so lastnosti dobrega ljubimca. Kajti spolne igračke niso namenjene kritiki spolnih veščin, temveč nadgradnji seksualne izkušnje."

Preberite še: Erotična igrica za popestritev: vezanje za začetnike

Morda vas zanima tudi: Razkrito, katere erotične igrice najbolj zanimajo ženske


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)