Pet dejstev o ljubici, ki bi jih morala poznati vsaka prevarana ženska

Čeprav je ljubica praviloma deležna zgražanja in obsodb, tudi njej ni vedno lahko.

15.1.2021 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet dejstev o ljubici, ki bi jih morala poznati vsaka prevarana ženska

Za afero z oddanim moškim ni opravičila. A se zgodi, da se ženska zaljubi v nekoga, ki ni prost in postane … ljubica. Vendar je tudi ona samo človek, nekomu hči, sestra, prijateljica. Kaj bi o drugi ženski morala vedeti vsaka prevarana, razkriva Your Tango.

Občuti krivdo

Drži, vseh ne gre metati v isti koš in nekatere res lahko brez slabe vesti nadaljujejo s prepovedano ljubeznijo, a pri večini ni tako.

Praviloma se ljubica vsak dan sooča z občutkom krivde, slabe vesti tudi z žalostjo in depresijo. Slaba vest je zlasti glasna, ko se njen ljubimec odloči konec tedna preživeti z njo in ne z družino, krivda jo razjeda, ko gleda filme o ljubicah, temne misli so prisotne, kadar razmišlja, kam lahko pripeljejo njena dejanja.

Skratka: če premore le kanček srca, ji ni vseeno za njena dejanja in za posledice, ki jih ta prinašajo.

Najbrž ni nikoli načrtovala, da bo postala ljubica

Dejstvo je, da je vsak odgovoren za svoja početja. Vendar na žalost včasih tok dogodkov in splet okoliščin pripeljeta do tega, da nekdo postane ljubica.

Nenačrtovano in spontano, kajti priznajmo si, le redke ženske na seznam življenjskih ciljev dodajo postavko: postala bom ljubica.

 

Veliko pogosteje se zgodi, da se v vlogi druge ženske znajde nenamerno, nenačrtovano morda celo zato, ker ni vedela, da je njena simpatija že oddana. In ko dejstva pridejo na plano, je odnos že tako daleč, da ga je težko končati.

Ljubosumna je

Neupravičeno, pa vendar … ne glede na to, kaj ji obljublja ljubimec in kako zavzeto ji zatrjuje, da je zanj ena in edina, je v ozadju zavest, da ima močno konkurenco.

In sicer soprogo ali celo družino, s katero on preživlja čas, kadar ni z njo. Ob tem jo grize ljubosumje ter zavist, ker moški, ki ji je ukradel srce, pripada drugi, s katero ga veže veliko več kot občasen skok med rjuhe ali ukraden konec tedna.

Zaljubila se je v napačnega

Ljubezen je slepa in zaljubljeni radi ignoriramo znake ki pričajo, da je oseba napačna. Prav to se velikokrat zgodi ljubici, ki prej ali slej pride do krutega spoznanja, da se njene sanje najbrž ne bodo uresničile in da se bo pravljica nekoč končala.

Najbrž ve, da dela napako, a tedaj, ko srce nadvlada razum, je težko ravnati tako, kot je prav. 

Morda verjame v lepo prihodnost

Besede v ljubezni igrajo močno vlogo. Nezvest moški zna prepričati, da je njegov zakon izpet, da se s soprogo ne razumeta in da bo nekoč v njegovem življenju ljubica zavzela prvo mesto.

Res je, da najde nešteto razlogov in izgovorov, zakaj takoj ne konča zakona ali zveze, ki ga ne osrečuje, a ljubica tega ne vidi kot izmikanje, temveč kot zagotovila, da bodo v prihodnosti zvezde na njeni strani.

Prav upanje pa, tako kot povsod, tudi v odnosu ljubimec-ljubica umre zadnje.

Preberite še: Prekleta ljubica! (Piše: Mateja)

Morda vas zanima tudi: 3 razlogi, zakaj zaradi ljubice nikoli ne bo zapustil soproge


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)