Odkrito, zakaj so dame v istospolnih zvezah na boljšem in večkrat doživijo orgazem

Skrivnost orgazma žensk v istospolnih zvezah se ne skriva v tehniki.

12.9.2020 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Odkrito, zakaj so dame v istospolnih zvezah na boljšem in večkrat doživijo orgazem

Najprej nekaj številk. Leta 2014 so v časopisu The Journal of Sexual Medicine objavili raziskavo, ki je prišla do sledečih podatkov: približno 61,6 odstotkov žensk v heteroseksualnih zvezah med spolnim odnosom pogosto ali vselej doživi orgazem.

Ženske v istospolnih intimnih odnosih so glede tega na boljšem. Enako je namreč zatrdilo 74,7 odstotkov sodelujočih. Med biseksualkami se je s pogostim ali rednim doživljanjem spolnega viška pohvalilo 58 odstotkov vprašanih.

Prej omenjena študija je vključevala 6151 polnoletnih oseb različnih spolnih usmerjenosti. Moški so ženske prekašali v vseh kategorijah: 85,5 heteroseksualnih, 84,7 homoseksualnih in 77,6 biseksualnih pripadnikov močnejšega spola je povedalo, da spolni vrhunec okušajo pogosto ali vedno.

Nazaj k ženskam

"Večina je prepričana, da so dame v istospolnih zvezah na boljšem zaradi drugačne stimulacije in boljšega medsebojnega poznavanja telesa, a skrivnost se skriva drugje. In sicer v trajanju spolnega odnosa," je za Psychology Today pojasnila psihologinja Joanne Bagshaw.

Kajti omenjena raziskava je odkrila zanimivo razliko: spolni odnos žensk v heteroseksualnih razmerjih v povprečju traja od 13 do 30 minut. V istospolnih intimnih odnosih pa od 30 do 45 minut.

Kar pomeni, da obstaja očitna razlika v dolžini seksualne predigre, prav to pa je en od odgovorov na vprašanje, zakaj ženske v istospolnih zvezah pogosteje okušajo spolne viške.

Obstaja še ena pomembna razlika: ženske v istospolnem razmerju se znatneje trudijo, da obe partnerki doživita srečni konec, medtem ko je v heteroseksualnih odnosih to velikokrat prej izjema kot pravilo.

Preberite še: Ne orgazem, to je resnični vir sreče v seksu

Morda vas zanima tudi: Orgazem med masturbacijo, ne pa tudi med seksom (to so glavni krivci)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)