»Nisem iskala popolnega, ampak dobrega moškega« (resnična zgodba, kako je našla pravo ljubezen)

Ta iskrena izpoved dokazuje, da v ljubezni velikokrat hrepenimo po napačnih idealih.

25.9.2022 ob 7:48 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

»Nisem iskala popolnega, ampak dobrega moškega« (resnična zgodba, kako je našla pravo ljubezen)

Osamljene duše pogosto sanjajo o sanjskem partnerju. Zamišljajo si, kakšen je njegov videz, kako se oblači, sanjajo o nekom, ki s pogledom nase pritegne vso pozornost. 

Večinoma ti ideali nastajajo po vzoru naslovnic medijev, filmov ali posnetkov na instagramu.

A prav s tem se vse prevečkrat pozablja na to, kar je očem skrito: na notranjo lepoto, ki je veliko pomembnejša od zunanje. Zaradi napačnih idealov se ljubezen zato pogosto izmuzne.

Dokaz, da je temu res tako, je pripoved ženske, ki je dolgo iskala pravo ljubezen in jo je na koncu našla v človeku, ki morda ni popoln:

"Spomnim se, kot bi bilo včeraj. Bila sem na zmenku z moškim, v katerega sem bila že dolgo zaljubljena. Bil je en redkih, zaradi katerih sem v želodcu začutila metuljčke. Bila sem nervozna, spraševala sem se, kako sem videti in se bala, da bom rekla kaj napačnega ter zato vse skupaj pokvarila.

On je bil debelušen, plešast, nosil je debela očala, a jaz sem bila noro zaljubljena vanj. Med večerjo je bilo dobesedno čutiti njegovo nervozo.

Močno se je znojil, vedno je gledal v svoj krožnik, na glavi je imel čepico da ne bi bilo tako očitno, da izgublja lase. A meni je bil všeč. Bil je moja simpatija in hotela sem ga držati za roko, ga poljubiti in mu pokazati, da si želim, da bi bila par.

Povsem očitno je bilo, da ga je bilo strah, tudi njegovi prijatelji so mi kasneje povedali, da ga je bilo na zmenku groza. A le kdo bi mu zameril? Moj prejšnji fant je bil mačo tip z mišicami in popolno pričesko. Nekdo, ki je privlačil poglede.

Kljub temu me je njegova trema presenečala, saj je vedel, da mi je že dlje časa všeč. Res sem ga hotela prijeti za roko in mu povedati resnico. Hotela sem mu povedati, da me ne brigajo njegovi lasje, postava in videz. Všeč mi je bil njegov način govora, obnašanje do mene, najine teme, njegova pozornost, njegova čista duša.

Všeč mi je bilo, da je bil čustven, da sva imela veliko skupnega in da sva se lahko ure pogovarjala. Hotela sem mu povedati, da ne iščem popolnega, temveč dobrega moškega.

Nekoga, s katerim se bom lahko smejala, nekoga, ki mi bo vsak dan pokazal, da me ima rad, nekoga, s katerim bi se lahko pogovarjala o vsem. Moškega, ki ga bodo zanimale moje zgodbe, se bo z menoj veselil in jokal ter mu bo iskreno žal, ko bo storil napako.

Moj fant z zmenka ni bil najbolj atraktiven moški na svetu, a vedno bi ga izbrala pred mišičastim junakom z naslovnice. Zakaj? Ker mi je bil všeč njegov značaj in to je najbolj pomembno.

Prenehala sem sanjariti o moškem z izklesanim trebuhom, v popolni obleki, o nekom, s katerim bova čudovit par.

Dojela sem, da tisto, kar je vidno in privlačno na prvi pogled, ne more nadomestiti notranje lepote, ki z leti zbledi in izgubi sijaj.

Je bil moški, s katerim sem bila na zmenku popoln? Daleč od tega. A do mene je bil dober, bil je nekdo, ki mi je znal pokazati ljubezen. Zato je postal moj soprog in iskrena ljubezen mojega življenja."

Povzeto po Sensa.rs

Preberite še: 4 (opozorilni) znaki, ki že na prvem zmenku kažejo, da bo boljše, če ne bosta skupaj

Morda vas zanima tudi: Šest občutljivih, a obveznih tem za prvi zmenek


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)