"Najina libida se nista ujemala" (šest moških iskreno o razmerju s starejšo žensko)

Zveze med starejšo žensko in mlajšim moškim že dolgo niso več tabu, imajo pa tako temno, kot svetlo plat.

26.11.2018 ob 9:39

par_objem_zenska_moski_micna.jpg

Dejstvo je, da partnerja nista vedno istih let. Včasih je starejši on, včasih več let šteje ona. Razmerja med mlajšim moškim in starejšo žensko že dolgo niso več tabu ter prinašajo tako svetlo, kot temno plat. Kako je vse skupaj v resnici videti, je na podlagi svojih izkušenj za Cosmopolitan razkrilo šest junakov, ki so (bili) v zvezi s starejšo damo.

Leta niso le številke

"Sestajal sem se z žensko, ki je bila še enkrat starejša od mene. Spoznala sva se, ko sem jih štel 25, ona 50. Pred tem je bila v toksičnem zakonu in je imela tri odrasle otroke. Dva sta bila celo starejša od mene. Skupaj sva osnovala posel, ki je bil dovolj donosen, da sva si privoščila dve stanovanji in tri avtomobile.

Na določeni točki pa sem se zavedel da, čeprav sem imel čudovito življenje, nisem bil srečen. V resnici leta niso samo številke in vse bolj so me motile razlike, ki so izhajale iz dejstva, da sodiva v različni generaciji.

Seks je bil sprva čudovit, a to se je spremenilo z njenim vstopom v menopavzo. Ni bila več zainteresirana zanj, jaz pa sem komaj dopolnil 30 let in bil na višku spolne energije. Začela sva spati ločeno, ker jo je bolel hrbet. Zares pa so se začele kocke podirati tedaj, ko sem spoznal, da skrbim zanjo kot naj bi sin skrbel za mamo. Na to nisem bil pripravljen.

Končno sem si priznal, da bom, če je ne bom zapustil, vse bolj nesrečen. Po 13. letih zveze sem ji povedal, da jo zapuščam. To je bila najtežja stvar, kar sem jih storil v življenju. Bila je čisto sesuta. A sedaj vem, da leta so pomembna. Ne se slepiti, da niso in če v razmerju niste pripravljeni premagati ovir, ki jih prej ali slej postavijo, raje zveze s starejšo sploh ne začenjate."

Seks je neverjeten

"Moja draga je devet let starejša od mene. Največja razlike med nama je v karieri in zaslužku. Ona me tu močno prekaša, čeprav sem tudi sam uspešen v tistem, kar počnem. Kaj sem v razmerju z njo najprej opazil? To, da dobro ve, česa si želi ter kaj pričakuje v postelji in da je najin seks zato izjemen. Slaba stvar je ta, da je vendar devet let starejša, a od mene pričakuje enako stopnjo zrelosti in odgovornosti, kot jo premore sama. To je včasih dokaj frustrirajoče."

Leta niso pogoj za zrelost

"Moja žena je deset let starejša od mene in poročena sva 14 let. Ironično pri vsem skupaj je, da sem jaz tisti, ki je resen in ima več življenjskih izkušenj. To naju drži v ravnovesju. Imava čudovit zakon."

Nikoli ni nobene drame

"Star sem 21 let in sestajam se z žensko, ki je 25 let starejša od mene. V odnosu sva vse od mojega 18. leta in naslednje leto jo nameravam zaprositi za roko. Zveza med nama je čudovita: ni nobenih napetosti, ljubosumja, je čustveno zrela in samozavestna.

Burnih dram ne poznava. Če se kdaj ne strinjava, se o tem pogovoriva mirno, brez loputanja z vrati, zmerjanja ter izbruhov jeze. Njena čustvena zrelost je zame najprivlačnejša lastnost.

Najini prijatelji zvezo odobravajo, moji starši malo manj, njena družina pa me je lepo sprejela. Ima enega otroka, ki je starejši in enega, ki je mlajši od mene. Sprva mi je bilo ob tem malo neprijetno, sedaj ne več.

Ujemava se tudi na spolnem področju, imava dokaj kompatibilna libida, ko sva začela zvezo, sva seksala desetkat na teden, sedaj, po fazi medenih tednov tri do štirikrat, a še vedno je vse čudovito. Ne bi mogel biti srečnejši."

Najina libida se nista ujemala

"Skupaj sva bila približno pet let, ona je bila 15 let starejša od mene. Bila je postavna in telesno fit, sicer sva se dobro ujemala, le najina libida nista bila kompatibilna, vendar mislim, da to ni bila posledica let, temveč njenih težav z mentalnim zdravjem."

Bilo je to razmerje, ki oplemenitilo moje življenje

"Sestajal sem se z 12 let starejšo žensko. Tedaj sem bil star 26, ona 38 let. Vse je bilo čudovito, izpolnjujoče, najino razmerje je bilo polno ljubezni in razumevanja. A na dolgi rok se ni obneslo. V določeni točki sem se zamislil, kako bo čez deset let: ona jih bo dopolnila 48, jaz jih bom štel 36. Misel na to me je zamrzila.

Če bi bilo med nama štiri do sedem let razlike, me ne bi motilo. Kasneje sem spoznal 35 let staro žensko, sam jih imam 29 in imava se super."

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Kaj storiti, ko smo v razmerju, a se zaljubimo v nekoga drugega? ali pa Vroče: 5 igračk za neverjetne orgazme

Priporočamo tudi: Pozor! Zato je britje intimega predela slaba ideja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)