Laura Wasser: Odvetnica, ki ločuje zvezde Hollywooda

Slavni jo pokličejo, kadar se znajdejo na razpotju.

20.1.2017 ob 9:55

laura_odvetnica.jpg

Ločitve zvezd vedno polnijo svetovne medije. A ne samo, da so še kako zaželeno čtivo, nudijo tudi možnosti za ogromne zaslužke vanje vključenih odvetnikov. Ob tem je delo za svetovne zvezde tudi stvar prestiža in prvo ime, na katerega boste naleteli, če se boste poglobili v to področje, je Laura Wasser. Specializirana je za ločitve in med postopki je zastopala vse slavne, ki vam pridejo na misel.

Več zanimivosti iz sveta znanih najdete na Facebooku

Kdo je torej Laura Wasser in kaj je tlakovalo njeno pot do uspeha?

Rojena je bila leta 1968 v Los Angelesu v družini uspešnih odvetnikov. Po diplomi na Loyola Law School je leta 1994 v tem poslu začela delati tudi sama. Njenega očeta, Dennisa Wasserja, so znani pogosto najemali ob ločitvah, Laura pa je svojo pot začela na povsem drugem področju, in sicer na pravni pomoči invalidnim osebam. Po ločitvi od prvega in edinega moža, katerega identitete ni nikoli razkrila širši javnosti, se je odločila zaposliti v očetovi firmi, prav lastna ločitev pa je bila njena prva izkušnja s segmentom prava, na katerem je dosegla izjemen uspeh.

Laura se je vrsto let ukvarjala z manj odmevnimi primeri, ločitvi Stevieja Wondera in Britney Spears, ki ju je uspešno vodila, pa sta v javnosti zbudili zanimanje zanjo. Od tedaj pa do danes je zastopala Angelino Jolie v razvezi od Billyja Boba Thorntona in bo ob njej tudi v ločitvi z Bradom Pittom. Pomagala je Gwen Stefani, Kim Kardashian, Johnnyju Deppu, Heidi Klum, Ryanu Reynoldsu, Oliveru Martinezu, Megan Fox in mnogim drugim.

Medijsko pozornost, ki jo je bila ob tem deležna, je znala dobro izkoristiti in je leta 2013 izdala knjigo z naslovom ''It Doesn't Have to Be That Way: How to Divorce Without Destroying Your Family or Bankrupting Yourself '' (Ni treba, da je slabo: Kako se ločiti in ne uničiti družne ali bankrotirati), v kateri pojasnjuje, kako v tej življenjski izkušnji ostati civiliziran in ohraniti dostojno komunikacijo.

PREBERITE še// Izjemno bizarne predporočne pogodbe

Taktika, ki obljublja uspeh

V enem od intervjujev je prav na to temo povedala: "Na ločitev poglejte kot na poslovno interakcijo. Če se druga stran obnaša nezrelo, ni treba, da se na njeno raven spustite tudi sami."

Prav takšen pristop je deloma zaslužen za njen uspeh. Vpletenim vedno najprej predlaga sporazumno rešitev, sojenje stran od oči javnosti in priznava, da včasih taktizira z mediji ter strankam svetuje, naj javnost z ločitvijo seznanijo tedaj, ko se bo istočasno ločeval kateri drug slaven par in tako razpršijo pozornost.

Vsak si je ne more privoščiti

Njena kariera res cveti, za uro storitev zaračunava 850 dolarjev in stranke, ki na računu nima vsaj deset milijonov dolarjev, sploh ne sprejme. Sama je bila poročena samo v mladosti in ima dva otroka  z dvema različnima  moškima. Za časopis Interview je nekoč izjavila:  "Ne vem, ali je ljudem namenjena monogamija. Imam pa težave z vidikom zakona, ki ga določa država. Sama si ne želim države kot posrednika v mojih zasebnih odnosih."

Ob tem je odgovorila tudi na vprašanje, ali se s svojimi strankami zbliža ter, ali jo prosijo za nasvete, povezane z ljubezenskem življenjem. "Vedno jim povem dvoje. Prvič: da računam več, kot njihovi terapevti in drugič: imam dva otroka z dvema različnima moškima in sem najbrž zadnja, ki bi lahko delila romantične nasvete." 

Pozna svojo mejo

Ne le s svojo kariero, pozornost pritegne tudi z izbranim modnim okusom, njeni priljubljeni znamki sta Prada in Hermes ter ne preseneča, da ji je ena od televizijskih hiš predlagala snemaje resničnostnega šova o njenem življenju.
Ponudbo je odločno zavrnila, saj zavrača senzacionalistično koketiranje z mediji in izpostavljanje svojega zasebnega življenja.

Načrtuje pa še leta 2017 lansiranje spletne strani ''It's Over Easy'', ki bo uporabnikom omogočala lažje in elegantnejše reševanje zagat ob ločitvi.

Laura Wasser je oseba, ki jo je mogoče najti na vsakem seznamu najvplivnejših odvetnikov Hollywooda, oziroma Kalifornije, prejela je nekaj nagrad stroke ter vplivnih osebnosti in nedvomno še ne bo kmalu rekla zadnje besede. Zagotovo pa ne, preden se bo končala ločitev desetletja med Angelino Jolie in Bradom Pittom, kjer bo imela Wasser znova glavno besedo in bo nedvomno upravičila svoj ugled.

Avtorica: M. F.
Foto: Facebook


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)