Kako prepoznati spletnega prevaranta (7 znakov, ki ga izdajajo)

Dobro je poznati znake, ki opozarjajo, da imate pri spletnem spoznavanju opravka s prevarantom.

9.4.2022 ob 6:38 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kako prepoznati spletnega prevaranta (7 znakov, ki ga izdajajo)

Netflixov dokumentarec o prevarantu s Tinderja je dvignil veliko prahu in mnoge pripravil do tega, da so o izkušnji s spletnim prevarantom, s katerim so stopili v stik na kateri od straneh za spoznavanje, spregovorili tudi sami.

Prevare se dogajajo, zato je previdnost pri tovrstnem iskanju ljubezni več kot na mestu. Poglejte sedem znakov, ki jasno razkrivajo, da nekdo, ki je ujel vašo pozornost, nima čistih namenov.

1 Njegova zgodba je polna nejasnosti

Kadar vam nekdo pripoveduje zgodbo, ki se ne sklada z njegovimi prejšnjimi navedbami, je v njej polno lukenj in dvoumnosti, je vsekakor čas za previdnost.

Medtem, ko je resnica samo ena, je težko dvakrat zaporedoma izmišljeno zgodbo povedati enako, neujemajoča se pripovedovanja torej pričajo o tem, da ne gre ravno za resnicoljubno osebo.

2 Predober, da bi bil resničen

Takoj ste začutili povezanost z njim, saj je privlačen na pogled, sebe opisuje kot idealnega moškega, imata nešteto skupnih interesov, oba imata rada pse in enake filme, skratka zdi se vam, da ste našli svojo sorodno dušo.

Sami pri sebi si večkrat mislite, da je vse to prelepo, da bi bilo resnično in najbrž se glede tega ne motite.

3 Izogiba se video klicu ali srečanju v živo

Ena največjih rdečih zastavic. Ne glede na to, kakšen je njegov razlog, če po mesecu dopisovanja še vedno zavrača vašo idejo, da bi se videla po video klicu ter vztraja na dopisovanju, je čas, da se začnete spraševati, kdo se v resnici skriva za profilom, s katerim si dopisujete.

4 Na spletu ne obstaja

Drži, so osebe, ki cenijo zasebnost in se ne udejstvujejo nikjer na spletu, a te najbrž ne uporabljajo strani za spletne zmenke.

Če osebe z imenom in priimkom ne najdete na nobenem družabnem omrežju, nekdo, ki se z vami dopisuje ni tisti, za katerega se predstavlja.

5 Zelo ga zanimajo vaše finance

Sprva le previdno tipa, potem, ko zgradita določeno mero zaupanja, pa vam glede denarja začne zastavljati povsem konkretna vprašanja.

Vi v dobri veri nanje odgovarjate in tako vašemu izbrancu nizate vse več podatkov, glede katerih on tke načrt, kako vas pripraviti do tega, da bi mu finančno pomagali.

6 Skrivnosten je glede svojega življenja

Vaša vprašanja glede tega namenoma ignorira ali vam nanje podaja odgovore, ki vam ne povedo ničesar konkretnega.

Res je, da niso vsi spletni prevaranti skrivnostni, je pa to nedvomno en od dokazov, da noče o sebi razkriti preveč in s tem ne izdati, kdo v resnici je.

7 Prosi vas za denar!

V stiski je, ker je ujet v tujini, ker je izgubil delo, ker je bolna njegova mama, ker je izgubil denarnico … ne glede na razlog, zaradi katerega vas prosi ali od vas celo zahteva denar: pamet v roke. Nikoli in nikdar človeku, ki ga ne poznate, ne pošiljajte denarja.

Sicer boste, tako kot mnoge druge žrtve spletne prevare, dejanje zagotovo obžalovali.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Čas za novo ljubezen? To so nasveti za zmenke po razhodu

Morda vas zanima tudi: Tri največje napake žensk pri spletnih zmenkih (po mnenju moških)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)