Je to ljubezen ali ga le prežema strast

Tri stopnje njegove naklonjenosti.

12.9.2019 ob 5:30 | Foto: Getty Images | Avtor: M. FL.

Spoznali ste fanta in najprej je res težko presoditi, kakšne so njegove namere. Razmišlja zgolj o zabavi ali o nečem trajnejšem? Ste mu sploh všeč?

Stopnjo njegove naklonjenosti je mogoče razporediti v tri kategorije: poželenje, všečnost in ljubezen. Pravo razmerje vključuje vse tri, vi pa poglejte, kje se trenutno nahaja(ta).

Poželenje

Na tej točki je povsem jasno nekaj: želi si vas. V telesnem smislu. S tem seveda ni prav nič narobe, a le, če to ni tudi končna postaja, kar pomeni, da ima namen stopiti naprej in mu ne služite zgolj za zabavo.

Kako vedeti, pri čem ste? Če tedaj, ko vi zavrnete njegove namige na vroče dejanje izgubi vse zanimanje in se, namesto z vami na sprehod po mestu, raje sam odpravi skozi vrata, ni prav nič zainteresiran za naslednjo stopničko.

Všečnost

Razlika med nekom, ki razmišlja zgolj o telesnih užitkih in junakom, ki je pripravljen na nekaj več, se pokaže na tej stopnji. Naj se sliši še tako banalno, dejstvo je, da morate biti nekomu, ki si z vami obeta razmerje, všeč. In to kot celotna oseba.

Kako vedeti, da ga zanimate v vseh pogledih? Če z vami rad preživlja čas, se z vami zabava in ste ob njem vi res lahko vi, o tem ni nobenega dvoma.
Za moškega, ki se ujame na prvi stopnji, je pomemben zgolj seks. Tisti, ki preide na drugo, vas želi bolje spoznati, ga zanimate kot oseba, vas povpraša o tem in onem, je pripravljen spoznati vaše hobije, prijatelje in družino, kar pomeni, da ste mu v osnovi že všeč, rad pa bi odkril tudi tisto, česar niste pripravljeni vsakomur pokazati.

Ljubezen

Torej: poželenje, všečnost in na koncu ljubezen. Seks, spoznavanje in … pripravljenost na dogovore ter kompromise z vami. Prav to nakazuje, da se želi globlje povezati in osnovati trden odnos.

Se sprašujete, kaj se vam obeta? Moški na tej stopnji vidi sliko, na kateri sta skupaj sedaj in v prihodnosti ter vse moči usmeri v to, da bi ta slika nekoč postala resničnost. Torej ni samo pohoten, zaljubljen, temveč v resnici ljubi in to namerava tudi jutri ali čez pet, deset let.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)