»Spustila sem se v afero z bivšim učiteljem telovadbe« (ženske iskreno o tem, kako je biti ljubica)

Tri ženske so brez dlake na jeziku spregovorile o tem, kako je v resnici biti ljubica.

2.9.2022 ob 10:05 | Foto: Unsplash | Avtor: M. FL.

»Spustila sem se v afero z bivšim učiteljem telovadbe« (ženske iskreno o tem, kako je biti ljubica)

"Prepovedano je vedno bolj vabljivo in zanimivo ter največji vir strasti pri ljudeh," je povedal Michael Aaron, psihiater in avtor knjige Sodobna seksualnost, kjer se je dotaknil tudi prevar:

"Prav zaradi dodatnega adrenalina je za moške razmerje z ljubico velikokrat idealno. Poseben draž zagotavlja še dejstvo, da afera vedno ostane le afera, kajti on je že poročen."

Kaj pa biti ljubica pomeni za žensko, oziroma kako zvezo doživlja ona?

Tri dame s takšno izkušnjo so lastno doživljanje opisale za Cosmopolitan.

Paula, 28 let, Philadelphia

"Nekdaj zaposlena v marketingu sem gospoda poročenega srečala pred letom in pol. Privlačil me je, ker je bil duhovit, zabaven, ljubezniv, skrben, kreativen. Od vsega začetka je bila med nama močna kemija, vendar mi je bilo sprva neprijetno, kajti bil je poročen, kar je večkrat poudaril tudi med najinim razmerjem.

Prepričeval me je, da njegova žena nima nič proti temu, da se sestaja z drugimi in da ji ni treba pojasnjevati najinega odnosa.

Večkrat sem mu predlaga, naj ji poveva, kaj počneva, a ni imel poguma za to. Na koncu sem se sprijaznila misleč, da ona s tem, da se njen soprog sestaja z drugimi, res nima težav in da o njegovih podvigih noče poslušati.

Dobivala sva se večinoma v parkih izven mesta in v hotelih. Bilo je lepo, ker nisva čutila pritiska resne zveze, lahko sva se svobodno prepuščala strastem. Bila sem prepričana, da mu ne ogrožam zakona, hkrati mi je bilo neprijetno, ker je najino zvezo skrival pred soprogo.

Ko se je odločil razmerje končati, je priznal, da se ona vendarle ne strinja tako zelo z njegovimi izleti.

Najin odnos se je grdo končal. Rekel mi je, naj mu ne pošiljam sporočil in naj sploh ne skušam z njim stopiti v stik. Od takrat ga nisem več videla. Še vedno imam slabo vest zaradi vsega, sem pa sedaj srečna v monogamni zvezi z moškim, ki ni poročen.

Kar zadeva stereotip, da so ljubice razdiralke družin, mislim, da ne drži. Zadeva je veliko bolj zapletena, kot je videti na prvi pogled. Seveda so med ljubicami tudi takšne, ki imajo to namero, a večina je nima. Sama sem bila prepričana, da lahko to počnem, ne da bi komu škodovala."

Sally, 28 let, Virginia

"Spoznala sem ga na službenem potovanju, odnos se je začel tako, da je bil on moj mentor in mi je pomagal pri delu. Zelo malo ljudi je vedelo, da je poročen, poročnega prstana ni nosil.

Bil je alfa moški: pameten in samozavesten. Deset let starejši od mene, na delu me je vedno hvalil in mi vlival samozavest, v svoji vlogi sem se ob njem počutila sposobna in kompetentna.

Prav tako sem se ob njem počutila varno. Najin odnos je prerastel iz mentorstva v prijateljstvo in nato v ljubezen.

Po prvem poljubu mi je povedal, da je poročen. Nisem mogla verjeti. Kako lahko toliko časa preživiva skupaj, če si poročen?

Nato mi je pojasnil, da je njegova soproga nasilna manipulatorka, da imata v zakonu težave, za katere je kriva ona in začela sem sočustvovati z njim. Njegova žena se je že odselila in vozil me je v njuno hišo, kjer mi ni bilo prijetno.

Povsod so bile njune fotografije in opomniki, da ni samski, a vse, kar sem tedaj hotela, je bilo biti z njim. Spoznala sem nekaj njegovih prijateljev, on pa nikoli ni hotel spoznati mojih.

Zvezo sem končala jaz, saj sem sčasoma dojela, da so lastnosti, ki jih je pripisoval ženi, v bistvu značilne zanj: bil je čustveno, verbalno in fizično nasilen do mene.

Enkrat med sporom me je udaril, preveč je pil, tedaj je postal konflikten, prepričeval me je, naj grem na plastično operacijo in še nešteto je bilo indicev, da je toksičen moški.

Potrebovala sem nekaj časa, da sem ugotovila, da je nor in se odločila končati zvezo, s tem pa je še kako trpel njegov ego.

Po najinem koncu se je hotel pobotati z ženo, a mu ni uspelo. Mislim, da mu je postalo jasno, da se nobena ženska ne bi hotela ukvarjati z njegovim ogromnim egom.

Ne morem ga več gledati, saj je on stalni opomnik na mojo največjo napako, ki sem jo storila zaradi premalo spoštovanja do sebe in ne morem verjeti, da sem ga tako dolgo prenašala."

Holly, 26 let, Boston

"Šest let po zaključku srednje šole sem se spustila v afero z bivšim učiteljem telovadbe. V srednji šoli smo bila vsa dekleta zaljubljene vanj. Bil je visok, možat, čeden in dejstvo, da sem njegova učenka ter da sem zato zanj tabu, je vse skupaj naredilo še bolj mamljivo.

Stara 17 let sem sanjarila, da sva  po treningu skupaj v njegovi pisarni. Vsi smo vedeli, da je poročen, da pričakuje otroka, a spogledovala sem se z njim, vendar dlje od tega ni šlo.

Leta kasneje sem se po študiju preselila nazaj v Boston in se odločila, da z njim znova navežem stik. Poiskala sem ga na Facebooku in mu poslala prošnjo za prijateljstvo. Sprejel jo je in komentiral mojo fotografijo: dobro si videti.

Dopisovala sva si, dokler ni vse skupaj eksplodiralo in vprašal me je, če bi šla v mojo staro srednjo šolo. Bil je predlog kot iz sanj. To je bil moški, o katerem sem sanjala domala vse življenje. Do mene se je obnašal kot samski v neobvezni zvezi z bivšo učenko, v resnici pa je imel soprogo, ki je bila vaditeljica fitnesa in dva otroka. 

Najina afera je trajala vsega skupaj štiri mesece. Nekajkrat sva seksala, resnični fizični odnos pa ni bil niti pol tako zadovoljujoč, kot so bile moje fantazije.

Imel je malo neobičajne ideje in hotel, da skupaj spiva v njuni zakonski postelji, kadar je njegova žena na treningu. Hodila sva v restavracije, kamor je zahajal z njo, do mene se je obnašal kot do stvari in z menoj je počel, kar je hotel.

Morala bi se mu upreti, a to je bil človek, o katerem sem vedno sanjala, o katerem so sanjale moje prijateljice iz srednje šole.

Morala bi se spustiti na realna tla in si priznati, da nismo več v srednji šoli, da nobena od prijateljic ne misli več nanj in da se je moja fantazija o njem spremenila v patetično resničnost."

Preberite še: Prekleta ljubica! (Piše: Mateja)

Morda vas zanima tudi: Bila sem ljubica in to sem se iz tega naučila (resnična zgodba)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)