10 znanih parov razkrilo, kaj je ključ za srečno zvezo

Kako za srečno zvezo skrbijo Kristen Bell, Chrissy Teigen, Joanna Gaines in zakaj bi njihove nasvete morali poslušati.

9.7.2018 ob 12:46

emily_blunt_john_krasinski_micna.jpg

Romance zvezdniških parov se običajnim smrtnikom velikokrat zdijo pravljične. A to ne pomeni, da je slavnim sreča podarjena. Tudi oni se morajo za skladno ter ljubezni polno zvezo truditi.

Kako jim, kljub natrpanim urnikom in izpostavljenosti javnosti uspeva? Nasvete tistih, katerih razmerja cvetijo, so zbrali na portalu Your Tango

Ključ je v majhnih stvareh

Romantični zmenki, večerje in potovanja so čudoviti, a štejejo drobne, vsakodnevne malenkosti in znaki pozornosti, je za People povedala Joanna Gaines. "Vsako jutro, preden se zbudijo otroci, skupaj s Chipom (soprogom) spijeva kavo. To je najin čas. Čas, v katerem se pogovarjava, načrtujeva in si poveva ter pokaževa, da se imava rada. Zakon zahteva trud, povezanost in komunikacijo. To je treba vedno vzdrževati."

Poslušajta se. Resnično

"V odnosih, zlasti intimnih, ljudje hitro postanejo površni in se ne poslušajo," je mnenje za People izrazila Goldie Hawn, ki je v razmerju s Kurtom Russellom že od leta 1983. "Najina zveza ni popolna. Včasih sem besna jaz, včasih je besen on. A drživa se pravila, da si poveva, kaj naju moti. In da se pri tem poslušava. Le tako lahko prideva najinim negativnim čustvom do dna."

Spoznajta svojo vrednost

Jessica Biel in Justin Timberlake premoreta enake moralne vrednote. "Oba verjameva v poštenost, zvestobo in predanost. Veliko se zabavava. Imava nešteto skupnih točk," je igralka povedala za Marie Claire. "Če vam uspe najti nekoga, s podobnim pogledom na življenje, je to zmaga. Seveda pa je treba najprej prepoznati, kaj vsakomur kot posamezniku največ pomeni."

Sprejmite dejstvo, da se ljudje spreminjajo

Kyra Sedgwick in Kevin Bacon sta par že več kot 30 let. Od tedaj, ko sta bila na prvih zmenkih, sta se oba spremenila. "Ključ vsega je sprejemati rast in spremembe posameznika. In tem spremembam prilagajati odnos," je Kyra razkrila za Good Housekeeping.

kyra_sedgwick_kevin_bacon_micna.jpg

Poiščita tisto, kar ohranja ljubezen

Neil Patrick Harris je za Glamour razkril, kako ohranja zvezo s soprogom Davidom Burtkom vedno zanimivo: "Obdobje medenih tednov mine. Tako pač je. In vsak par se znajde pred izzivom, kako zadeve ohranjati zanimive in živahne. Treba je najti tisto, kar vzdržuje dinamiko in ljubezen. Ne samo v spalnici. Otroci so zame čudovit način. Opazovanje Davida, kako skrbi zanje, v meni vselej prebudi topla čustva. Vedno znova se ob tem zaljubim vanj."

Varujta drug drugemu hrbet

Emily Blunt in John Krasinski sta še en sanjski par. Kako jima uspeva? "V razmerju so na prvih mestih pogovor, zaupanje in zavest, da se je na partnerja vedno mogoče zanašati. Da bo vedno tam. Ter dejstvo, da bom tam zanj tudi jaz," je igralka povedala za Vouge.

Preživljajta čas skupaj. In ločeno.

Čas, ki ga glasbenik John Legend preživlja s svojo soprogo, Chrissy Teigen je zanj, kot je povedal za E!, najpomembnejši: "Vzemita si čas za drug drugega. Pojdita na kratke izlete, pojdita na večerjo, morda samo na sprehod. Ti trenutki so neprecenljivi." 

Chrissy pa je temu dodala: "Pomaga pa tudi čas, ki ga preživljata ločeno." Ni se šalila, saj je na dolgo in široko pojasnila, da je tako kot čas, ki ga partnerja preživljata skupaj, za uspešno zvezo pomemben tudi tisti, ki si ga vzameta vsak zase.

john_legend_chrissy_teigen_micna.jpg

Vse je v komunikaciji

Kot je za novozelandski Woman's Weekly povedala z Oskarjem nagrajena igralka Meryl Streep, s soprogom Donom Gummerjem prisegata na odkrito komunikacijo: "Pogovarjati se je treba o vsem. Celo o na videz še tako nepomembnih stvareh. Treba je poslušati partnerja, njegove težave, predloge in nasvete ter sprejeti dejstvo, da nihče nima vedno prav. Pogovor je ključ do uspešnega zakona."

Pari, ki se smejijo skupaj, ostanejo skupaj

Sterling K. Brown gledalce navdušuje v seriji To smo mi, doma pa je predvsem soprog Ryan Michelle Bathe, s katero se veliko pogovarjata in smejita. "Pravilo številka ena: nikoli se ne prenehajta pogovarjati," je povedal za Essence in dodal: "Ko nastopijo težave, se o njih pogovorita. In veliko se smejta. Midva se vedno šaliva. Smeh je tisti, ki naju povezuje. Verjamem, da pari, ki se smejijo skupaj, ostanejo skupaj."

Dovolite si biti ranljivi

Kristen Bell in Dax Shepard sta res lep par, a vendar to ne pomeni, da se jima cedita zgolj med in mleko. Kako premagujeta težke trenutke? Kot je leta 2017 za Reddit razkrila Kristen, se je treba vsak dan truditi: "Ni vedno lahko, a je vredno. Nihče nima vedno prav. Vsi počnemo napake. Zato oproščajte. In si dovolite biti ranljivi ter življenskemu sopotniku pokažite tudi svoje šibke točke."

kristen_bell_dax_shepard_micna.jpg

Avtorica: M. FL.
Foto: Reurters

PREBERI ŠE: 10 STVARI, KI SO TI ZNANE SAMO, ČE JE TVOJ MOŠKI PO HOROSKOPU KOZOROG


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)