Sedem ključnih resnic o ženskah, ki bi jih moral poznati vsak moški (da bi bil boljši partner)

Nekatera spoznanja o pripadnicah nežnejšega spola bi moškim znatno pomagala pri trudu postati boljši partnerji.

13.4.2020 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Sedem ključnih resnic o ženskah, ki bi jih moral poznati vsak moški (da bi bil boljši partner)

Nihče ne trdi, da se ne trudite in da niste dober mož ali partner. A ker je dobre stvari vedno mogoče izboljšati, poglejte sedem resnic o ženskah, ki vam bodo pomagale do tega, da boste še boljši življenjski sopotnik.

Ona mora čutiti, da je ljubljena

Čeprav imata najboljše razmerje na svetu, ona še vedno potrebuje zagotovila, da jo resnično ljubite. Zato ji to čim večkrat povejte ali pokažite, ji zagotovite, da je ob vas varna, sprejeta, cenjena in spoštovana.

Vse to so nepogrešljive sestavine razmerja, ki jih lahko z eno besedo imenujemo ljubezen.

Ona premore globoka čustva

Vsaka ženska se sooča z nešteto mislimi in čustvi, ki jim je treba namenjati pozornost. In izražanje teh je zanjo ključnega pomena.

Vi pa morate ta čustva sprejeti, jih vsaj skušati razumeti ter jih nikoli podcenjevati ali jo zato, ker jih odkrito kaže, obsojati ali zaničevati.

Morate jo poslušati

Ženske v resnici niso tako zapletena bitja, kot se zdi. Dejstvo pa je, da bi jih vsak moški veliko lažje razumel, če bi svojo drago resnično poslušal in upošteval tisto, kar mu pove.

 

Hrepeni po čustveni varnosti

Finančna varnost je ena temeljnih postavk uspešne zveze, a ni edina. Prav tolikšen, včasih pa celo večji pomen, ženske pripisujejo čustveni varnosti. Občutku, da so vaša čustva do nje pristna in da ne dvomite vanje je zanjo neprecenljiv.

Ne potrebuje vedno vaše pomoči

Kadar je ona v zadregi, žalostna, prizadeta ali v stiski, se v moških praviloma vklopi gen za pomoč. Vi bi ji radi predočili rešitev, a ona tega tedaj, ko vam pripoveduje o poraznem dnevu, ne potrebuje. Potrebuje le nekoga, ki bo jo poslušal, razumel, jo objel ter potolažil.

Manj seksa ne pomeni manj ljubezni

Praviloma so moški tisti, ki v razmerju pričakujejo več spolnosti in zatišje na tem področju lahko vanje vsadi dvom v čustva življenjske sopotnice.

A manj seksa ne pomeni nujno manj ljubezni, je pa dobro o tem priti z besedo na dan ter poiskati razloge za upad akcije ter izraziti svoja pričakovanja. Le tako bo mogoče najti kompromis, ki bo po volji obema.

Vedno se zanaša na vas

Ne glede na to, kako močna in neodvisna je vaša izvoljenka, kako uspešna je v karieri in kako zlahka se spopada z vsemi izzivi, vedno je hvaležna, da ima ob sebi človeka, na katerega se lahko opre, zanaša in nekoga, ki jo ceni ter je zanj ena in edina, kar ji zna tudi pokazati.

V resnici to ni težko: pokažite ji, da opazite in cenite njen trud, povejte, da je z njo vaše življenje lepše in da vsega, kar počne, ne jemljete kot nekaj, kar bi bilo samo po sebi umevno.

Povzeto po pisanju portala Your Tango.

Preberite še: Mame po ločitvi o tem, kar o življenju samskih staršev večina zamolči (resnične izpovedi)

Morda vas zanima tudi: Pet pravil za ženske, ki se sestajajo z ločenim moškim


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)