Samski za praznike? Tako bo lažje

V resnici ni vse tako črno.

14.12.2016 ob 12:05

zenska_shutterstock_509464051.jpg

Prihaja obdobje v letu, ki ga ljubi celi svet. Da, tu so prazniki. Čas za okrasitev doma, obešanje lučk, pripravo posebnih jedi, nazdravljanje in veselje. A medtem, ko so dnevi pred nami praviloma najlepši del leta, znajo biti dokaj zamorjeni, če jih preživljate samski. Ob pogledu na vse vesele in srečne obraze vas vse bolj preveva grenkoba. Ne samo, da vas prizori toplih vezi na to, da vi nimate nikogar, ki bi vas objel, spominjajo na vsakem koraku, tu so še družinska srečanja in neskončna vprašanja, zakaj niste nikogar pripeljali s seboj. Ter seveda silvestrski poljub, ki ga ne boste imeli komu podariti. Kako vse skupaj olajšati?

Več koristnih namigov najdete na Facebooku.

Naj vam dejstvo, da ste samski, ne vzame volje do veselja

Biti samski za praznike res ni najhujša stvar na svetu. Čeprav se vam morda zdi drugače, vas vaš status ne opredeljuje in ne določa vaše vrednosti. Zato v dneh, ki so pred nami ne žalujte za tistim, česar nimate, temveč cenite tisto, kar imate. Če boste dobro pomislili, tega ni tako malo. Morda se lahko pohvalite z dobro službo in kolegi na delu, zagotovo imate družino in prijatelje, ki vas imajo radi, topel dom ter zdravje, lepo pričesko, smisel za modo ali hišnega ljubljenčka. Seznam je v resnici neskončen, le spomniti se morate na vse, za kar ste lahko hvaležni in ob tem dejstvo, da ste samski, nenadoma ne bo več tako grozeče.

Izogibajte se romantičnim komedijam

Za vsako ceno. Morda se vam zdi otročje, a včasih je izogibanje pravi način za preživetje. Romantične komedije so povsem sprejemljive, kadar v družbi prijateljic preživljate filmski večer, kadar ste brez družbe, pa raje izberite vsebine, ki ne prikazujejo zaljubljencev, kako spretno premagujejo vse težave ter po neskončnih zapletih pristanejo v vročem objemu. Ob teh se vam bo zdelo, da vas usoda kaznuje, občutek pa nedvomno ne bo prisoten, če boste na pocukrane filme pozabili ter si raje ogledali kaj drugega. Izbira je res pestra.

samska.jpg

Družite se s prijateljicam

Med letom zanje nimate časa, torej nadomestite klepete in zabave med prazniki. Biti samski ne pomeni, da morate sami ždeti doma in se smiliti samemu sebi. Povabite jih na zabavo k sebi ali se uredite, odpravite z njimi v mesto in se zabavajte in spogledujte tako, kot se že dolgo niste. Skratka, počnite vse, kar vam je v veselje in zagotovo boste hitro pozabili, da sorodne duše še niste našli.

Priznajte, da so prazniki brez srčnega izbranca lahko lepši

Ne poveličujte praznovanj v dvoje, temveč se spominte na vse krute razhode in solze, ki ste jih prelivali zaradi ponesrečenih izbir, na pametovanje njegove mame ali na to, kako ste vsako leto nazdravili v okolju, ki je bilo po volji njemu. Tedaj si boste priznali, da ničesar ne pogrešate. Praznike si boste lahko oblikovali po svoji želji, se razvajali, zabavali ali počivali pred televizijo, jedli, kar se vam bo zahotelo in pri tem vas ne bo nihče obsojal. K temu dodajte še dejstvo, da si boste lahko privoščili več daril (tokrat ne bo treba obdarovati njega in vse njegove družine). Nič vam ne bo manjkalo in kaj zato, če ste tokrat samski. Morda že drugo leto ne boste več. In če boste, boste že letos spoznali, da to ni prav nič slabega.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)