Pet težkih, a učinkovitih načinov za celjenje zlomljenega srca

Čeprav določeni načini za zdravljenje zlomljenega srca na prvi pogled res niso najbolj enostavni, so nedvomno učinkoviti.

3.2.2023 ob 8:20 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet težkih, a učinkovitih načinov za celjenje zlomljenega srca

Zlomljeno srce zadaja močno bolečino in zdi se, da ta ne bo nikoli popustila. To ne drži, kajti, kot že star pregovor pravi: čas celi vse rane, za malce pospeška pri tem pa si pomagajte s petimi, morda res ne najbolj lahkimi, a zato učinkovitimi načini za premagovanje srčne bolečine.

Priporoča jih Your Tango.

Pretrgajte vse stike

Če nimata otrok, skupnih projektov ali skupnega posla, je to mogoče in ne samo mogoče, je tudi nujno.

Torej: izbrišite ga iz imenika, iz družabnih omrežji in se izogibajte mestom, kjer bi se lahko srečevala.

Ni treba, da za vedno ostane tako, a dokler je bolečina še sveža in žalost neznosna, je ni treba še krepiti s tem, da spremljate, kaj se z njim dogaja.  

Ne idealizirajte bivšega

Je že tako, da se po razhodu pogosto spominjamo le lepih stvari, ki so se zgodile v zvezi, partnerja, ki ni več dosegljiv, postavljamo na piedestal in hitro pozabimo, da le ni bil tako dober, popoln in neprecenljiv, kot je ostal zapisan v spominu.

Zato ga ne idealizirajte, temveč iz spomina prikličite stvari, ki so vas pri njemu najbolj motile.

Res je, da zadeve nikoli niso samo črne in nikoli ne zgolj bele, vendar tedaj, ko prebolevate razhod, raje vso pozornost namenjajte tistim, ki so vam v razmerju grenile življenje.

Bodite prijazni in sočutni do sebe

Tik po razhodu nedvomno ne potrebujete kritiziranja samega sebe, iskanja krivde za dogodke pri sebi, obtoževanja in obžalovanja, da nekaj ste ali nečesa niste počeli tedaj, ko je bil še čas, da bi rešili zvezo.

Dejstvo je, da je treba razloge za to, da je razmerje šlo po zlu, na koncu poiskati tudi pri sebi. S tem se je mogoče izogniti ponavljanju napak v prihodnosti.  

A za samoanalizo bo čas, ko se bo največja bolečina umirila. Dokler je prisotna, se imejte samo radi in bodite prijazni do sebe. Konec koncev si to tudi zaslužite.

Odprite srce za ljubezen

Še enkrat: dovolite se imeti radi in dovolite, da vas imajo rade osebe, ki vas lahko potolažijo, so vas pripravljene poslušati ter vam stojijo ob strani.

Družba je v dneh, ko ste najbolj na dnu, neprecenljiva in ne zapirajte se pred ljudmi, ki bi vam radi nesebično pomagali.

Opustite lažno upanje po spravi

Ne slepite se, da bosta kdaj znova par. Največkrat je konec zveze konec za vedno in ne pričakujte, da vam bo nekoč znova padel v objem.

Z vsakim dnem, ko se to ne bo zgodilo, boste le še bolj razočarani in ponovni udarci so zadnje, kar v času, ko srce najbolj boli, potrebujete.

Preberite še: Shakira šokirala s še eno maščevalno potezo

Morda vas zanima tudi: Štirje tipi žensk, ki jih moški nikoli ne pozabijo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)