Pet stvari, ki jih morate vedeti o poletni avanturi

Običajno so zelo kratkega veka, a lahko nam ostanejo v lepem spominu.

13.8.2015 ob 12:30

shutterstock_150231752.jpg

Kako se lotiti poletnih romanc, ne da bi nam pokvarile okus po ljubezni?

Poletje ni izgovor

Številni ljudje mislijo, da si lahko na počitnicah privoščijo prav vse, ne da bi imeli zaradi tega posledice v vsakdanjem življenju. V smislu kar je bilo, je bilo, gremo naprej, kar po domače velikokrat pomeni opravičilo za nezvestobo. Da to ni pošteno do partnerja, že vemo, je pa mogoče v razmerjih, ki so odprta in dopuščajo skoke vstran. Če nimate takšnega statusa, se raje ne spuščajte v ljubezenski trikotnik.

Že slediš Mični na Facebooku?

Izrazite svoja pričakovanja

Preden se spustite v poletno avanturo, morate vedeti, kako globoko se boste predali flirtu, saj so lahko pričakovanja enega in drugega zelo različna: vi si želite le avanture, nekdo drug pa bi rad, da iz nje zraste resno razmerje, ali obratno. Da bi se temu izognili, igrajte z odprtimi kartami in upajte, da nobeno srce ne bo zlomljeno.


Preden se spustite v karkoli, si preberite še:

shutterstock_108220151.jpg

Ne preveč resno

Poletne avanture ne morete jemati tako resno kot zakona, sicer boste na koncu razočarani, če ne celo zlomljeni, saj se bo treba sprijazniti z dejstvom, da boste po enem mesecu pozabljeni kot lanski sneg. No, morda lahko ohranjate komunikacijo, a za to mora biti dovolj volje na obeh straneh. To se pač ne zgodi pogosto in običajno izzveni do naslednjega poletja.

Brez vpletanja družine

Nobenega razloga ni, da bi poletno ljubezen takoj predstavili svojim otrokom ali staršem in obratno. Dokler ni videti, da se stvari odvijajo bolj resno, kot ste pričakovali, se ne obremenjujte, kaj si o tem mislijo starši ali otroci – vaši in partnerjevi. Če ni potrebe po tem, da se skrivate, dajte času čas in dovolite razmerju, da se razvije brez vpletanja vaših sorodnikov, saj ste vendar dovolj stari.

shutterstock_66596206.jpg

Uživajte

Če že imate poletno ljubezen, uživajte do konca, brez zavor in brez zadržkov si privoščite vse, kar vam pripada, od romantičnih sončnih zahodov (ali vzhodov) do seksa na samotni plaži. Poletna avantura je tu tudi zato, da pozabite na vsakdan in počnete drugačne stvari, zato si takoj naročite tistega jastoga in steklenico penine, da zalijete svojo srečo. In v tem stilu nadaljujte, dokler vas življenje spet ne pokliče domov.

Avtorica: K. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)