Osem pomembnih mejnikov v vsaki zvezi (čeprav na videz niso takšni)

Ne le veliki dogodki, tudi na videz nepomembni in komaj opazni tvorijo pomenljive mejnike v razmerju.

8.3.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Osem pomembnih mejnikov v vsaki zvezi (čeprav na videz niso takšni)

Vsako razmerje ima pomembne mejnike: prvi zmenek, prvo kosilo z družino, prvi spor, prvi seks, selitev v isto stanovanje, zaroka, poroka in še bi lahko naštevali stopničke, ki so več kot očitne.

A ob njih so tudi manj opazne, kar pa ne pomeni, da niso pomembne in da si ne zaslužijo pozornosti.

Tukaj je osem, na videz nepomembnih mejnikov, ki imajo v vsaki zvezi velik pomen.

Prve solze

Vseeno je, iz oči koga pritečejo, a trenutek, ko se nekdo zjoče pred srčnim izbrancem, je en ključnih v zvezi. Kajti jasno nakazuje, da je oseba sproščena, odprta in pripravljena sočloveku pokazati tudi najranljivejšo plat. Torej mu brezpogojno zaupa.

Prvi pogovor o pričakovanjih v spalnici

Spolne fantazije ter seksualne želje in pričakovanja, ki odstopajo od ustaljenih in običajnih praks, niso nekaj, o čemer bi vsak sproščeno pripovedoval.

Ko beseda nanese nanje ter se o njih partnerja lahko brez zadrege pogovarjata, je to nedvomno pokazatelj, da si zaupata ter verjameta, da druga stran izrečenega ne bo obsojala. Sposobnost raziskovati seksualnost je zagotovo mejnik, ki mu v razmerju pripada pomembna vloga.

Prva skupna fotografija na družabnem omrežju

Seveda ji bodo sledile še druge, a prva ima poseben pomen. Kajti veliki množici sporoča, da je zveza med dvema več, kot le bežno spoznavanje in zabava.

Prvič na službeni zabavi

Podjetja vsake toliko prirerajo zabave, na katerih so dobrodošli ljudje, ki zaposlenim veliko pomenijo. In ko se zaljubljenca kot par udeležita katere od njih, je to jasen znak, da zadeve med njima postajajo resne, že skoraj uradne.

Prvo skupno potovanje

To ima velik pomen. Kajti tedaj, ko sta dva dolge ure ujeta na letalu, avtu ali na avtobusu, kasneje pa v hotelu, apartmaju ali celo šotoru ter vse trenutke preživita drug ob drugem, dva v zvezi veliko spoznata o sočloveku. Če se prvo potovanje obnese, ima zveza zagotovo lepe obete.

Prvo srečanje s prijatelji

Včasih je srečanje s prijatelji še bolj stresno, kot srečanje z družino. Kajti vsak se zaveda, da so prijatelji objektivnejši od mame in očeta ter njihovo mnenje v očeh srčnega izvoljenca veliko šteje.

Zato je pomembno pustiti dober vtis ter hkrati biti spontan in sproščen. Ni lahko, a to je zagotovo ena od stopničk, ki jo je v zvezi treba prestopiti in ima za odnos velik pomen.

Prvo skupno sodelovanje pri projektu

To je lahko pleskanje stanovanja, sestavljanje omarice, urejanje vrta ali izdelava darila za prijatelje.

V vsakem primeru se med tem pokaže, kako kompatibilna sta partnerja, kako lahko sodelujeta drug z drugim, kako domiselna sta in kako močno sta pripravljena na kompromise. Vse to so dejavniki, ki veliko povedo o zvezi ter o tem, v kakšno smer se ta razvija.

Prvi res odkrit čustveni pogovor

Ni lahko razkriti najbolj skritih kotičkov duše in izliti svoja čustva. Pa naj bodo lepa ali manj lepa.

Ko se nekdo pred parterjem povsem odpre ter mu zaupa, kaj ga skrbi, teži, mori ali veseli in ga je drugi pripravljen poslušati, je to nedvomno točka, s katere je mogoče nadaljevati v trden, stabilen in odkrit odnos.

Povzeto po Huffington postu.

Preberite še: 15 neprecenljivih resnic iz 15-letnega zakona

Morda vas zanima tudi: Osem dokazov, da sta ustvarjena drug za drugega


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)