Odkrili idealno število bivših in številka je presenetljivo visoka

Število bivših zagotovo vpliva na razvoj aktualnega razmerja in znanost dokazuje, da so pestre izkušnje še kako dobrodošle.

14.2.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Odkrili idealno število bivših in številka je presenetljivo visoka

Koliko bivših spolnih partnerjev je premalo, koliko dovolj in koliko preveč? Je sploh mogoče podati odgovor na to vprašanje? V teoriji res ni meja, vendar obstaja, pa recimo temu idealno število bivših pred resno zvezo ali zakonom, trdijo strokovnjaki s tega področja in to je v sodobnem času znatno višje kot je bilo nekoč.

Občuten porast

Skratka: idealno število bivših se, vsaj glede na trditve poznavalcev s socioloških in psiholoških voda, stalno spreminja. Še leta 2015 se je domnevalo, da so trije pred resno zvezo povsem dovolj za nabiranje izkušenj.

Zadnje število pa je mnogo višje. Do nje se je dokopala ekipa strokovnjakov s spletne strani za spoznavanje IllicitEncounters. Ti so anketirali 2000 uporabnikov: 1000 moških in prav toliko žensk ter z njihovo pomočjo skušali najti idealno število bivših.

Namesto v preteklosti dokaj nizkih številk: dva ali trije, je večina, kar 52 odstotkov odgovorila: 13.

 

Treba je sicer upoštevati dejstvo, da so vsi sodelujoči spletno stran uporabljali predvsem za iskanje kandidatov za afero in v manjši meri za resno zvezo, pa vendar gre za zanimiv in presenetljiv podatek.

Preveč je le preveč

Še vedno obstaja tudi zgornja meja: ta znaša 18 partnerjev ali več. 73 odstotkov sodelujočih je povedala, da bi od nekoga, ki se pohvali s tolikšnimi izkušnjami, pobegnila. Kajti to jim nakazuje na osebo, ki ne ve, kaj hoče in je težko zadovoljiti njene/njegove potrebe.

"Visoko število bivših je za mnoge znak za preplah. Razumljivo, saj nihče ne želi biti le še en kandidat v nizu. Prav tako nihče ne želi ob sebi neizkušenega ljubimca. Očitno je 13 bivših optimalno število, ki obljublja prave izkušnje, pripravljenost na odkrivanje novosti, nakazuje na avanturistični duh in odprtost za nove ideje," je pojasnila Jessica Leoni, strokovnjakinja za seks in odnose, ki sodeluje z omenjeno spletno stranjo.

Še vedno tudi predsodki

Kljub temu je raziskava pokazala, da kar 67 odstotkov žensk laže o tem, koliko bivših jim je grelo posteljo. Natančneje: tega znižajo. K enaki laži se zateka 13 odstotkov junakov, kar jasno priča o tem, da se ženskam z več izkušnjami še vedno v družbi sodi ostreje, kot moškim.

V prid tej teoriji govori še en podatek iz omenjene raziskave: 59 odstotkov moških je povedalo, da ženska s preveč bivših v trenutku v njihovih očeh izgubi dobršen del privlačnosti. Enako je zatrdilo 46 odstotkov žensk.

Povzeto po portalu Metro News

Preberite še: Zakaj je seks z bivšim res slaba ideja

Morda vas zanima tudi: Štiri vprašanja o bivših, ki mu jih morate zastaviti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)