Obstajata dve vrsti moškega orgazma. Ju poznate?

Očitno lahko tudi pripadniki močnejšega spola doživljajo različne vrste spolnih viškov.

13.1.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Obstajata dve vrsti moškega orgazma. Ju poznate?

Čeprav ženski orgazem velja za misterioznega in polnega skrivnosti, moški pa naj bi na drugi stran bil veliko manj zapleten, to ne drži ravno. Kajti tudi spolni višek junakov je prepleten z nemalo neznankami, med drugim v smislu njegovega doseganja. In kot navaja Men's Health, obstajata dve vrsti njegovega užitka.

Do enega pripelje vsem dobro znana stimulacija penisa, do drugega pa nekoliko manj poznano draženje moške G točke, natančneje prostate.

Moška G točka

Dotikanje in razvajanje prostate, v kolikor se jima je moški pripravljen prepustiti, zagotavlja ogromno užitka, pravijo seksologi. Dejstvo, da je tovrstni orgazem vse bolj raziskan in tudi zaželen potrjuje pestra ponudba spolnih igračk, ki zagotavljajo stimulacijo omenjene žleze, najpogosteje pa se za nakup tovrstnih pripomočkov odločajo heteroseksualci, starejši od 45 let.

"Pot do orgazma, ki je posledica stimulacije prostate, je res daljša, a končni cilj je močnejši in dlje trajajoč vrhunec, ki se razlikuje od klasičnega, saj je zelo neposreden in usmerjen zgolj na eno točko telesa," ga je za omenjeno publikacijo opisal anonimni junak.

Zaradi številnih živčnih končičev na tem delu telesa in zaradi učinkov, ki jih prinaša njena stimulacija, je prostata velikokrat imenovana kar moška G točka.

 

Kako jo razvajati

Nahaja se med sramno kosjo in danko, od treh do štirih centimetrov znotraj analne odprtine. Najlažje je dosegljiva s prstom oziroma primerno erotično igračko. Med njeno stimulacijo je priporočljiva uporaba lubrikanta in obvezna odsotnost pomislekov glede analnega seksa.

Ter seveda odkrita komunikacija o namerah, željah in pričakovanjih med spolnim odnosom. Kajti prav ta je prvi korak do kvalitetne spolnosti.

Za začetek je morda primernejša zunanja stimulacija tega dela telesa, kar pomeni, da prostato razvajajte z masažo kože, pod katero se nahaja njegov, za eksplozivne orgazme ključen organ. In ko bo ta tehnika osvojena, lahko stopite korak naprej ter odkrijete še učinke, ki jih zagotavlja stimulacija skozi anus. Kot rečeno: s prsti ali primerno igračko.

Preberite še: Venerin metulj: Spolna tehnika, ki pripelje do trigazma

Morda vas zanima tudi: Kako orgazem v resnici vpliva na glavobol, krče in druge bolečine


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)