Točka G: vse, kar morate vedeti o njej

Čeprav se o G točki veliko govori, je za mnoge še vedno neznanka, ki jo je več kot pametno bolje spoznati.

19.9.2018 ob 7:14

par_seksi_ogledalo_spalnica_micna.jpg

Točka G je še vedno zavita v tančico skrivnosti. Kje se nahaja? Kako jo poiskati? Kaj to sploh je? Še veliko je z njo povezanih vprašanj. Skrivnostni kotiček ženskega telesa podrobneje predstavlja Cosmopolitan.

Kaj G točka sploh je?

G točka, z daljšim imenom Gräfenbergerjeva točka, je erogena cona, katere velikost bi lahko primerjali z zrnom graha. Na otip je hrapava, nahaja se na sprednji stran vaginalne stene in je sestavljena iz izjemno občutljivega erektilnega tkiva, ki ob stimulaciji nekoliko naraste in se zaradi številnih, na njej prisotnih živčnih končičev, izjemno odziva na seksualno stimulacijo. Podobno, kot se nanjo odziva klitoris.

Kako jo najti?

Najprej se uležite na hrbet ter poskrbite, da vam bo udobno. Nato v vagino ustavite kazalec tako, da bo dlan obrnjena proti telesu. Uporabite veliko lubrikanta in se z njim izognite bolečini, ki bi jo izzvalo nepotrebno trenje.

S prstom rahlo pritisnite ob vaginalno steno in z drobnimi gibi raziskujte notranjost. "Tako boste zatipali spužvasto tkivo," je prepričan seksolog Sandor Grados. Ne bojte se močnejših pritiskov. Sprva bo morda neprijetno, a bolj, kot boste spoznavali svojo zaveznico, lažje se boste sprostili in uživali v občutkih, ki jih nudi njena stimulacija.

Obstajajo tudi posebne spolne igračke, ki so namenjene prav spoznavanju točke G, vendar seksologi priporočajo, da z njimi počakate in jo najprej raziščete s prsti.

Kako izboljša spolnost?

Naglica pri draženju točke G ne bo obrodila rezultatov. Prav tako orgazma najbrž ne boste doživeli ob prvem bližnjem srečanju. A bolj, kot jo boste spoznavali in odkrivali načine, ki vas pripeljejo do užitka, lažje boste z njeno pomočjo doživljali vrhunce. "S stimuliranjem G točke se poveča pretok krvi skozi celotno intimno področje," njen vpliv na seks pojasnjuje seksologinja Judy Kuriansky. In boljši, kot je pretok krvi na ključnih mestih, močnejši so občutki ob intimnem dejanju.

Kako voditi partnerja

Če je iskanje G točke izziv za vas, je še večji za partnerja. Začnite z namigom, naj na svoje prste nanese lubrikant, vstopi v vas in jih pritiska ob vaginalne stene. Prav tako lahko med predigro dodatno stimulira dele nad vašo vagino in točko masira z zunanje strani. "Ko jo najde, naj z zunanje strani razvaja klitoris, hkrati naj pozornost posveča točki G," svetuje Gardos. Premiki s prsti naprej in nazaj bodo zgradili seksualno napetost in pripeljali do orgazma, na katerega bosta ponosna oba. 

Najboljše poze za stimulacijo točke G

Na srečo obstaja več spolnih položajev, med katerimi G točka ne ostane zanemarjena. "Vse je seveda povezano s kotom, pod katerim prihaja do penetracije, pa naj bo s penisom ali igračko. Ta mora biti takšen, da omogoča dotikanje vaginalne stene, na kateri se G točka nahaja," je povedala Kurianskyjeva, ki niza štiri, v ta namen najboljše. 

Kavbojka

On leži na hrbtu in vi ga zajahate tako, da ste z obrazom obrnjeni proti njemu. Ko vstopi v vas, se rahlo nagnite nazaj, na roki se naslonite za hrbtom in nanju prenesite vso težo. Pomikajte se gor in dol. Položaj kavbojka je zaradi možnosti prilagajanja kota med penetracijo zagotovo zvezda med tistimi, ki zagotavljajo stimulacijo točke G.

Misijonarski

Misijonasrki položaj sicer ni na vrhu lestvice poz, ki omogočajo draženje G točke, a to je mogoče spremeniti na povsem preprost način: pod boke in spodnji del hrbta položite blazino ter tako spremenite kot penetracije vam v prid.

Po pasje

Kako se zadevam streže, seveda že veste: pokleknete na površino, se naslonite na roki in on si vas vzame od zadaj tako, da je njegovo medenično dno nekoliko pod vašim. Na takšen način prihaja do znatne stimulacije G točke, ki pripelje do končnega cilja.

V naročju

On sedi po turško na robu postelje ali stola, vi pa mu v naročje sedete tako, a ste obrnjeni proti njemu. Ko penetrira, nogi ovijte okoli njegovega telesa in ga objemite čez ramena. On naj vas drži za boke ter pomika gor in dol. Penis bo ob vsakem premiku dosegel G točko in vas popeljal do vrhunskih občutij.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: "Je to normalno?" 10 iskrenih odgovorov na zoprna vprašanja povezana s seksom ali 10 stvari, s katerimi se moški med seksom najbolj obremenjujejo (a tega ne povedo) 

Priporočamo tudi: Analni seks: 13 stvari, ki jim mora vedeti vsaka ženska


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)