To so najboljša leta, da se poročite

Če morda še ne veste ;)

18.8.2018 ob 4:00

poroka_mladoporocenca.jpg

Sedaj je znanstveno dokazano, katera so najboljša leta za sklenitev zakona, čeprav sodobni pari tudi brez strokovne utemeljitve pred oltar praviloma stopijo prav pri tej starosti. In katera leta so to?

Glede na rezultate najnovejše študije, je najboljši čas za sklenitev zakona v starosti od 28 do 35 let.

Zakaj?

Z analizo usode zakonskih parov so znanstveniki z univerze Utah pod vodstvom dr. Nicka Wolfingerja odkrili, da tveganje za ločitev najnižje pri zakoncih, ki se drug drugemu zaobljubijo pri poznih dvajsetih in zgodnjih tridesetih letih.

Pri mladoporočencih, ki si prstane izmenjajo pri poznih tridesetih in na začetku štiridesetih, je verjetnost, da se bo skupna pot prehitro končala v primerjavi s prvimi, dvakrat višja. Prav tako tudi pri tistih, ki se drug drugemu zaobljubijo od 18. do 25. leta.

Ni presenečenje

Sedaj je torej znanstveno dokazano, katera so najboljša leta za sklenitev zakona, čeprav sodobni pari tudi brez strokovne utemeljitve pred oltar praviloma stopijo prav pri tej starosti. Razlogi za to so povsem pragmatični: večina v tem obdobju konča s šolanjem, začne kariero in zaključi z norimi zabavami ter divjim obnašanjem, ki je nekako značilno za 20. leta.

Seveda pa ob tem strokovnjaki poudarjajo, da gre zgolj za statistiko, ki nekomu ne sme vzeti poguma za poroko v kasnejšem obdobju življenja ali mu dovoliti, da bi zaspal na lovorikah, ker se je poročil pri »pravi starosti«.

Konec koncev velja, da je za uspešno razmerje potrebnih veliko dejavnikov, zlasti pa vzajemnega truda obeh zakoncev. Starost mladoporočencev le en od njih in če je vse ostalo na pravem mestu, je vpliv te skoraj zanemarljiv.

Avtorica: M. F.
Foto: Unsplash

Preberite še: 8 opozorilnih znakov, da zakon ne bo trajal ali pa Jasni dokazi, da imata čudovit odnos


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)