Štirje dobri razlogi za spolno abstinenco

Brez skrbi, ni treba, da je večna.

3.1.2017 ob 12:50

abstinenca.jpg

Spolna abstinenca. Tisto obdobje v življenju, ki ni prežeto s seksom. Pri nekaterih je posledica spleta okoliščin, pri drugih gre za odločitev. Če se sprašujete, zakaj bi se zanjo kdo zavestno odločil, vam nizamo štiri dobre razloge.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku.  

Ščiti pred spolno prenosljivimi boleznimi

Neštetokrat ste že slišali, da je seks zdravju prijazen. In res je tako. Vendar le, če med njim ne tvegate okužbe s spolno prenosljivimi boleznimi.  Vsakomur ni dano uživati v ljubečem, monogamnem razmerju, kjer so možnosti za okužbe z njimi neznatne. Prav abstinenca je v tem primeru edina res zanesljiva zaščita. Tako pred nosečnostjo, kot pred boleznimi, ki se med seksom prenašajo.

Zagotavlja neseksualno intimo

S samim seboj. Če ob sebi nimate nekoga, s katerim bi delili čustva in telo, ali ste se pred kratkim grdo opekli, ter ste zato v ljubezni razočarani, je prav odločitev za abstinenco tista, ki vam zagotavlja, da se posvečate samo sebi in svojemu telesu, ter se hkrati izognete nezdravemu spolnemu obnašanju, ki velikokrat izhaja iz obupa, osamljenosti ali maščevanja in neredko vodi tudi v seksualno odvisnost.

PREBERITE še// Deset res nenavadnih poti do boljšega seksa

Imate več časa zase

Tako moški, kot ženske so v sodobnem času zaposleni, kot niso bili še nikoli poprej, ter ob vseh obveznostih le težko vzdržujejo še razmerje. Zato se namesto za iskanje sorodne duše, s katero bi osnovali uspešno intimno zvezo, nekateri raje odločijo za abstinenco. Tako imajo več časa zase.

Ker zagotavlja moč

Namerna in zavestna odločitev, da se boste nečemu odpovedali, zagotavlja občutek, da imate nad življenjem nadzor in da z njim lahko upravljate po svoji volji. V življenju brez seksa vam ostane ogromno miselne in čustvene energije, ki jo lahko usmerite na druga področja, ter se osredotočite na dejavnosti, ki vam zagotavljajo moč, energijo in samozavest, katere lahko vedno koristno ter produktivno uporabite.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)