Pari, ki redno objavljajo svoje fotografije, prikrivajo težave v razmerju

Strokovnjaki ugotavljajo, da je pretirano objavljanje zaljubljenih fotografij znak za negotovost.

18.1.2017 ob 9:15

slefie_shutterstock_232912105.jpg

Pari, ki polnijo svoje profile na družabnih omrežjih s fotografijami in zapisi o tem, kako uživajo svoj vsakdan in v družbi drug drugega ter prekipevajo od ljubezni, lahko to počnejo le, da zamaskirajo negotovost razmerja, menijo strokovnjaki.

O tem se je za Daily Mail razgovorila partnerska terapevtka Nikki Goldstein, ki pravi, da pari, ki na družabnih omrežjih delijo svoje življenje, največkrat le iščejo tolažbo drugih. »Ljudje le iščejo potrditev drugih, ki so prav tako prisotni na družabnih omrežjih. Všečki in komentarji so lahko potrditev, ko se trudimo, ne glede od koga jih dobimo, četudi niso od partnerja temveč ljudi, ki nam sledijo,« pravi terapevtka.

Spomin zase ni dovolj? 

Goldsteinova tudi meni, da pari, ki jim tako zelo pomeni hitra objava zaljubljene fotografije, zelo pogosto zamujajo oziroma ne doživijo resničnih trenutkov s svojim partnerjem. »So pari, ki se tako angažirajo pri slikanju 'selfijev', jih obdelujejo s filtri in oznakami, da pri tem zamujajo trenutno dogajanje. Zakaj se le ne fotografirajo, ker je lep trenutek, ozadje, dogodek in si fotografijo shranijo zase,« se sprašuje in dodaja, da namesto tega pari objavljajo fotografije ter čakajo in štejejo všečke. »Namesto, da bi bili drug z drugim.«

Terapevtka ima še nasvet, za tiste, ki vas vseeno kdaj pa kdaj premami, da bi objavili delček svojega razmerja. »Ostanite zabavni, ne pa pocukrani ter posesivni.«

Vse to nas še enkrat spomni, da družabna omrežja niso odsev realnega stanja. O čemer smo se že pogovarjali z Aljošo Bagolo. Njegovo mnenje o tem, si lahko preberete tukaj.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)