Osebna izpoved blogerke: V spanju doživljam orgazme

Pojav je, čeprav še dokaj neraziskan, dejstvo.

6.2.2019 ob 6:15

orgazem_seks_sanje_mokre.jpg

Melissa Palmer je na videz povsem običajna pripadnica nežnejšega spola, ki pa je za Huffington post razkrila svojo nekoliko nenavadno izkušnjo z orgazmi v spanju. Tako je zapisala v svojem blogu:

"Začelo se je v srednji šoli, preden sem sploh vedela, kaj je to orgazem. Drži, prvič sem spolni vrhunec okusila med spanjem. Sredi sanj, ki niso imele s seksom nikakršne povezave, sem spodaj začutila ščemenje. Skoraj bi se zbudila, potem pa sem občutila nekaj, česar si nisem znala razložiti in ne opisati. Močan občutek je šinil skozi moje telo. Zazdelo se mi je, da sem marioneta, katero so vrvice z močnim sunkom dvignile iz postelje.

Tedaj se mi ni niti sanjalo, kaj se je zgodilo, a občutek je bil fantastičen. Šele kasneje šele sem spoznala, da sem doživela orgazem med spanjem oziroma nocturnal orgasm, kot bi ga poimenovali znanstveniki."

Kaj pravi stroka

Po besedah strokovnjaka za spolnost in razmerja o tej vrsti spolnega vrhunca ni bilo izvedenih mnogo raziskav, čeprav o njem poroča veliko njegovih pacientk: "Med spanjem se telo sprosti, v REM fazi pa se poveča krvni pretok," pojasnjuje Ian Kernerin dodaja: "Rekel bi, da so orgazmi v spanju posledica kombinacije sprostitve, pospešenega pretoka krvi v genitalije, svoje lahko pridajo še erotične sanje, ki okrepijo vzburjenost."

Nazaj k Melissi

»Sama orgazme v spanju doživljam približno dvakrat mesečno. Včasih redkeje, včasih pogosteje, odvisno o tega, kako utrujena in napeta sem. Moj mož, s katerim si deliva posteljo ve, kdaj se mi to dogaja in sanje pogosto potem, ko se zbudim, z njim izživim v resničnosti. 

Na žalost po dvajsetih letih zadeve še vedno ne zmorem povsem nadzorovati. Ne morem sama vplivati na to, ali se bo vrhunec zgodil ali ne, zdi pa se mi, da je verjetnejši, kadar sem zvečer sproščena in nisem napeta.

Ko se vse skupaj začne dogajati, nekako usmerim misli k občutkom. (Če ne veste, kako je to mogoče pomislite na vse nočne more, v katerih se prepričujete, da gre samo za sanje. Tako si tudi sama med spanjem okrepim veliki O).

Če je orgazem posledica ali del erotičnih sanj, je vse skupaj še bolj intenzivno. In kar je najpomembnejše: v kolikor tudi sami doživljate nočne orgazme, se med njimi nikar ne skušajte zbuditi ali se občutkom upreti. V kar najboljši meri izkoristite trenutek. Vrhunci v spanju niso nekaj slabega, občutek krivde ob njih je odveč in najboljši so, če se jim prepustite ter se jim ne skušate upirati ali jih zanikati."

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Devet fantov o tem, kako so med varanjem ujeli svoja dekleta ali pa Zato se vezani moški ne odpovedo masturbaciji

Priporočamo tudi: Sezoni gripe moramo prilagoditi tudi čiščenje doma ali pa Napaka, ki jo delate pri uporabi pomivalnega stroja in ki vas stane denarja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)