O tem moški najpogosteje lažejo ženskam

Vsak se kdaj zlaže. Včasih zato, da bi zaščitil sebe, drugič, da ne bi prizadel druge strani, tretjič, ker ga je strah odziva na resnico.

6.4.2019 ob 4:15

lep_par_zenska_moski.jpg

Katere laži pa najpogosteje priletijo iz moških ust, razkriva Readers digest.

O višini

V študiji, ki jo povzema Personality and Social Psychology je sodelovalo 800 junakov, ki so srečo v ljubezni iskali na spletu. In v njej se je izkazalo, da moški niso najbolj pošteni o svoji višini.

Kar 55 odstotkov sodelujočih je priznalo, da so v svoj opis na predstavitvenem profilu nekaj centimetrov dodali.


O svojih občutkih

Večina se težko sooča s svojo ranljivostjo in več težav kot ženske, imajo s tem moški. Kar sicer ni presenetljivo, saj od malega poslušajo, da morajo biti močni, možati in ne smejo jokati.

"Moški tedaj, ko se borijo s svojimi občutki, predvsem negativnimi, ne rečejo ničesar temveč jih skrivajo v sebi," je pojasnila psihoterapevtka Sara Stanizai in dodala, da prav zato tudi redko prosijo za pomoč, saj so prepričani, da naj bi zmogli vse sami in bi bila odkrita čustva ter prošnja za pomoč udarec za njihovo moškost.


O izvedbi v postelji

"Približno 30 odstotkov Američanov, mlajših od 65 let, trpi za erektilno disfunkcijo, vendar praviloma tega ne priznajo, je povedal urolog Dudley Danoff in dodal, da običajno k zdravniku pridejo zaradi drugih razlogov in mimogrede povprašajo o zdravilih za erektilno disfunkcijo.

"Težava je premagljiva in obvladljiva, a moški bi si jo morali najprej priznati," na srce polaga Danoff.


O napakah

Nihče noče nikogar razočarati, vsak želi prikriti svoje napake in tu sta kriva oba spola.

"Vendar moški pogosteje krivdo pripišejo nekomu tretjemu in si tako operejo roke," je povedal klinični psiholog David J. Ley in dodal, da jih je velikokrat strah, da bodo zaradi napak izgubili spoštovanje in kredibilnost, zato jih radi prikrijejo, zamolčijo ali pripišejo nekomu, ki zanje res ni kriv.


O svojih fantazijah

"Vsak ima spolne fantazije o nekom, ki ni njihov partner. Celo tedaj, ko se z njim ljubijo," je prepričana britanska spolna terapevtka Tracey Cox in dodaja, da jih moški zlepa ne priznajo, saj se bojijo, da bi prizadeli drugo stran.

A kot navaja Coxova je strah povsem neupravičen in odveč, kajti tisto, kar se dogaja v mislih, ne škoduje nikomur.


O mentalnem zdravju

"Nobenega dvoma ni, da moški težje od žensk priznajo svoje šibkosti, tudi tiste, ki so povezane z njihovim mentalnim zdravjem. Zato tedaj, ko so tesnobni, depresivni in malodušni le redko poiščejo primerno pomoč," po izkušnjah sklepa psihoterapevt Will Courtenay

"Namesto, da bi se s težavami soočili, se o njih pogovorili ter poiskali rešitve, trpijo naprej, kar še poglablja njihovo stisko, ki se neredko začne odražati z neprimernim obnašanjem denimo nasiljem ali zlorabo substanc."


O bivših zvezah

V anketi, v kateri je sodelovalo 2000 Britancev se je izkazalo, da je 44 odstotkov moških novim partnerjem zamolčalo, da so prejšnjega varali.

Zakaj? Ker nove izbranke niso želeli prestrašiti z resnico o nečednem dejanju. Na žalost pa je prav to laž, ki tedaj, ko pride na plano, poruši zaupanje in lahko uniči novo zvezo.


O jezi

Ne glede na to, kakšen je razlog za jezo, neredko jo potisnejo vase in čakajo, da jih bo minila. Vendar je to past, saj se nakopičena jeza prej ali slej pokaže v močnejši in agresivnejši obliki, kot če bi jo izrazili takoj. Ne glede na razlog.


O tem, da potrebujejo sočloveka

Oni naj bi bili močni, možati, vsemogočni in sposobni poskrbeti za vse. Zato ne sebi ne drugemu nikoli ne bi priznali, da prav za prav potrebujejo ob sebi sočloveka in v zvezi niso le zaradi ljubezni, temveč tudi, ker jim razmerje zagotavlja vrsto udobja, ugodja in miren pristan, brez katerega bi težko živeli. 


O zaslužku

V eni od raziskav, v kateri je sodelovalo 1300 odraslih moških je vsak peti vprašan povedal, da morebitni partnerki laže o svojem zaslužku. V resnici to ni presenečenje, saj vsak hoče očarati morebitno življensko sopotnico in en od načinov za to je denar.

Da tudi ženske glede tega niso poštene, je pokazala druga študija, v kateri je 87 odstotkov moških in 75 odstotkov žensk, ki ljubezen išče na spletu, priredilo svoj dohodek bolj všečni resnici od dejanskega stanja.

A tu se zgodba ne konča, tako imenovana finančna nezvestoba je prisotna tudi v zvezah in lahko resno načne odnos. Približno deset odstotkov parov se loči prav zaradi nje, ne glede na to, ali je nepošten on, ona ali sta takšna oba.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Tako se odsotnost seksa odraža na vašem zdravju ali pa 7 stvari, ki bodo zagotovo izboljšale vaše spolno življenje

Priporočamo tudi: Sprehod po eni od najlepših slovenskih vil v štirih nadstropjih


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)