Ni najbolj obdarjen? To je najboljša poza za vaju (penetracija je tako najgloblja)

Obstaja nešteto spolnih položajev, a nekateri od njih bi morali biti redno na seksi repertoarju vsake ženske.

14.12.2018 ob 5:24

moski_zenska_seks_postelja_blondinka.jpg

Vsaka ženska je drugačna. Vsaka ima svoje spole preference in uživa v drugačnemu seksu. Ene imajo rade nadzor, druge se raje prepustijo, tretje želijo spočeti otroka, četrte prisegajo na nežnost, pete na malo grobosti.

A ker je vse skupaj pogosto povezano tudi z razpoloženjem je dobro vedeti, v kateri pozi boste dobili prav tisto, kar pričakujete. Zato bi nedvomno morali poznati vse sledeče seksi položaje. Kajti med njimi boste, po pisanju portala Womans Day, zagotovo našli takšnega, ki se povsem sklada z vašimi splošnimi in trenutnimi željami.

Če želite zanositi: misijonarska

Seveda morate, če želite zanositi, seksati. A če bi radi povečali možnost za spočetje novega življenja, strokovnjaki svetujejo, da se zadeve lotite v misijonarski pozi. Vendar ne čisto običajni misijonarski.

"V tem primeru bi morali malo dvigniti medenično dno," meni seksologinja Amy Levine: "Pod boke položite blazino, tako bodo njegovi plavalci po materničnem vratu lažje prišli do cilja.

Še en uporaben nasvet: "Poskrbite, da vas bo pripeljal do vrhunca," svetuje seksologinja Ava Cadell. Ne le, da se boste počutili čudovito, tudi verjetnost za spočetje bo večje.

Za več samozavesti: vi na vrhu

Če ste med rjuhami malo negotovi in bi radi končno zgradili višjo samozavest, si zapomnite eno: najboljša poza v tem primeru je kavbojka.

"V njej  bodo vse niti v v vaših rokah in oba boste pripeljali do orgazma, ob tem zgradili samozavest, saj boste med opazovanjem dragega, kako se vam povsem prepušča, zagotovo dobili novo mero zanosa in zaupanja vase," je prepričana spolna terapevtka Debby Herbenick.

Poskrbite le, da vam bo udobno: lahko klečite, čepite, lahko se uležete nanj, premikate gor dol, naprej nazaj, izvajate krožne gibe, skratka zadeve opravite tako, da bodo najboljše za vas. Verjemite, zanj nedvomno bodo, kajti v tej pozi ste v vsakem primeru seksi.

Kadar se vam zdi, da ne bo orgazma: CAT oziroma TPT

Nastopil je skrajni čas, da prenehate igrati orgazem. In prvi korak k temu je iskanje prave poze, v kateri vam bo ta dosegljiv. Res je, poskusili ste dve ali tri, a kot pravi Herbenickova, je tehnika CAT tista, ki zagotovo pripelje do cilja. Gre za coital alignment technique ali kot bi rekli po naše: tehnika poravnave teles (TPT).

"To je čudovita različica misijonarske poze. Izvaja se tako, da on leži na vašem telesu in se z rameni pomakne proti vašim ramenom ter med penetracijo s svojim pubičnim dnom znatno razvaja klitoris. V tej pozi torej pride do močne stimulacije klitorisa in ker 73 odstotkov žensk brez tega orgazma ne more doživeti, je to odličen način, ki bo do vrhunca pripeljal tudi vas."

Kadar bi radi, da traja dlje: lisica

Prezgodnji izliv je težava, ki mnoge pare oropa spolnega zadovoljstva. Preprečiti ga je mogoče tudi s premišljeno izbiro spolnega položaja.

"Prvi je tu na lestvici misijonarski, a če sta se tega že malo naveličala, se seksu predajta v lisički," svetuje Cudellova. Gre za različico misijonarske poze, v kateri vaše noge niso iztegnjene na postelji, temveč počivajo na ramenih partnerja. "Penetracija je tako globlja, on pa lažje ohranja erekcijo in zato seks traja dlje, kot v drugih položajih," utemeljuje svoj predlog.

Kadar je on znatno obdarjen: žlička

Čeprav pornografija pošilja sporočilo, da le bogato obdarjeni moški zmorejo svoje partnerke pripeljati do vrhunca, je dejstvo, da je lahko seks, kadar on znatno presega povprečje centimetrov, boleč. A le, če ne izbereta pravega položaja. Torej takšnega, ki ne zagotavlja pregloboke penetracije. Zakaj? Ker sicer s penisom pritiska na maternični vrat in tako povzroča občutke, ki niso ravno prijetni.

V tem primeru je kot nalašč položaj žlička: "On leži na boku, ona na boku pred njim in on si jo vzame od zadaj. Za malo spremembe lahko ona zgornjo nogo položi čez njegovo telo, v nobenem primeru pa penetracija tu ni tako globoka, da bi zadajala bolečine. Dodaten plus: ona ali on lahko stimulirata klitoris," priporoča Herbenickova.

Če ni najbolj obdarjen: kavbojka

Znova smo pri pozi, v kateri najdejo zadovoljstvo številne pripadnice nežnejšega spola. Tudi tiste, katerih ljubimci so skromneje obdarjeni.

"Kadar ste na vrhu, lahko z gibi poiščete položaj, v katerem je penetracija najgloblja, hkrati s premiki telesa naprej nazaj ali krožnimi gibi skrbite, da dodobra sodeluje tudi vaš ščegetavček. Če vseeno prisegate na misijonarski položaj, svoji nogi ovijte okoli njegovega hrbta in si tako zagotovite podobne občutke, kot v kavbojki," priporoča Levinova.

Če med seksom čutite bolečino: podaljšajta predigro

Najprej vzemite na znanje, da bolečina med seksom ni sprejemljiva in je ne bi smeli prenašati. V kolikor se torej pojavlja redno, obiščite ginekologa in se prepričajte, da posredi niso težave z zdravjem, kot so denimo glivične, bakterijskae okužbe ali endometrioza.

Če so te možnosti izključene, za več užitkov med spolnimi radostmi poskrbite z daljšo predigro in tudi z lubrukantom. Oboje bo privedlo do večje vlažnosti nožnice, pripravilo telo na penetracijo ter omililo ali povsem preprečilo bolečino.

Tudi oralni seks je v tem primeru odlična možnost. Kot oblika predigre ali ključnega dejanja. Kar zadeva izbire položaja, pa je najboljši tisti, v katerem ste na vrhu vi. Iz očitnega razloga: "Z gibi, ki vam odgovarjajo, se lahko izognete neprijetnim občutkom," meni Herbenickova.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 9 deklet je iskreno spregovorilo o izkušnji s trojčkom ali pa Spolnost: ženski orgazem (in skrivnosti povezane z njim)

Priporočamo tudi: 6 najpogostejših razlogov, zakaj ženske končajo razmerje (razkrivajo partnerski terapevti) in V tem delu sveta skupinski seks ni tabu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)