Moški tedna: Zapeljivi milijonar, ki je ljubezen našel med snemanjem Igre prestolov

Kit Harington je angleški igralec, ki ga oboževalci rekorderske serije Igra prestolov (Game of Thrones) poznajo kot Jona Snowa.

15.7.2017 ob 5:10

1-min.jpg

Moški tega tedna je Kit Harington, 30-letni Anglež, ki je svetovno slavo ujel z vlogo Jona Snova v rekordno gledani seriji Igra prestolov (Game of Thrones), posneti po istoimenskih knjižnih uspešnicah avtorja Georgea R. R. Martina.

Igralec je odraščal v Londonu, kjer je študiral igro in igral v gledališču. Svoj prvi film z naslovom Silent Hill: Revelation je posnel leta 2012, dve leti zatem se je pojavil v romantičnem zgodovinskem filmu Pompeji, istega leta pa je posodil glas v animiranem filmu Kako izuriti svojega zmaja 2 in zaigral v britanski drami Testament of Youth.

2-min.jpg

Zapeljivec, ki za eno epizodo zasluži 1,1 milijona dolarjev

Britanca z vranje črnimi lasmi pa zagotovo najbolj poznamo po vlogi Jona Snowa iz Igre prestolov, kjer igra od leta 2011. Lani je bil za to vlogo nominiran za emmyja, letos pa je postal eden najbolje plačanih igralcev na televiziji, saj le za eno epizodo v Igri prestolov zasluži vrtoglavega 1,1 milijona dolarjev!

5-min.jpg

Igralčeva mama je sicer nekdanja dramaturginja, njegov oče pa je poslovnež kraljeve krvi. Kit je tako po očetovi strani potomec kralja Charlesa II.

Vloga, ki mu je prinesla slavo, milijone in ljubezen

Igralcu je z vlogo Jona Snowa padla sekira v med na vseh področjih. Kit je namreč od leta 2012 v zvezi s soigralko Rose Leslie, ki je v seriji upodobila Ygritte, Jonovo nesojeno večno ljubezen. Par je kmalu zatem naznanil, da je skupaj tudi v zasebnem življenju, letos pa sta se tudi skupaj vselila.

3-min.jpg

Kdaj ga bomo lahko spet gledali? Sedma sezona Igre prestolov na HBO prihaja že v nedeljo, 16. julija! Do takrat pa si oči lahko spočijete v naši galeriji. 

Avtor: F. M.

Foto: Getty Images, IMDb


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)