Kako sama prideš do mističnega doživetja - ženskega orgazma

Do popolne masturbacije si lahko pomagaš s pravimi tehnikami in s prav takšnimi pripomočki.

28.6.2018 ob 3:47

zenska_postelja_prstan_obraz_seksi_micna.jpg

Ženski orgazem je izjemno, mistično doživetje. Ena od poti do njega je seveda tudi masturbacija. Čeprav si je že vešča, jo lahko vedno dvigneš na višji nivo. Če se z njo šele spoznavaš, pa ti bodo naslednji nasveti Cosmopolitana, kako res dobro masturbirati, prišli še bolj prav.

Klitoris je glavni

Najlažji in najučinkovitejši način, ki te bo pripeljal do orgazma, je stimulacija klitorisa. Z njim se igraj tako dolgo, dokler ne boš začutila vročice. Začni počasi:

  • Najprej razvajaj vaginalne ustnice in se počasi spuščaj proti ščegetavčku.
  • Začni z enakomernimi, srednje močnimi pritiski.
  • Kroži po ključni točki. To je najbolj priljubljena tehnika, a se ne ustavi pri njej. Vsaka ženska je drugačna in morda bodo tebi bolj odgovarjale vodoravne ter navpične kretnje.
  • Uporabi lubrikant. Ta je pri spolni izkušnji vedno dobrodošla pomoč. Ne glede na to, ali si v postelji s fantom ali sama.

Odlašaj z orgazmom

Ko ugotoviš, katera stimulacija je tista, ki te pripelje do orgazma, okusi užitke, ki jih prinaša odlašanje z njim. Draži se tako dolgo, da boš tik pred eksplozijo, nato se ustavi. Vse skupaj ponovi vsaj trikrat in videla boš, da bo vrhunec v končni fazi še izrazitejši, kot če bi se mu predala na prvo žogo. Dlje, kot boš čakala, bolje bo.

Poišči G točko

Da bi jo našla, prst potisni v vagino in z njim raziskuj njeno notranjo steno. Začutila boš okroglo, hrapavo tkivo, s stimulacijo katerega si lahko pričaraš neslutene užitke. V ta namen si lahko pomagaš tudi z vibratorjem, namenjenemu draženju G točke. Če ga še nimaš, pobrskaj po spletu ali razišči trgovino z erotičnimi pripomočki. Med pestro ponudbo boš zagotovo našla pravega.

Poišči še druge točke

Nekatere pripadnice nežnejšega spola prisegajo na stimulacijo U točke. Gre za točko na zunanjem spolovilu, ki je neverjetno občutljiva na dotik, našla pa jo boš nad zunanjim robom uretre oziroma sečnice, tik pod klitorisom. Vredno se je poigrati z njo.

Izkoristi moč prhe

Morda imaš čisto običajno ali takšno, na kateri lahko uravnavaš moč ter obliko curka. Ne glede na opremo tvoje kopalnice, vodo iz prhe usmeri na vroče področje in dopusti, da opravi tisto, kar bi sicer tvoji prsti.

Poišči dober vibrator

Če s prsti ne moreš do cilja, zadeve malo začini. S primernimi igračkami. Torej si priskrbi dober vibrator. Obstajajo takšni, ki so, kot smo že omenili, namenjeni stimulaciji točke G, oni, ki so zasnovani za draženje klitorisa, takšni za globoko ali plitvo penetracijo. Razišči ponudbo in se odloči glede na svoje želje in pričakovanja.

Brez rok

Obstajajo posamezniki, ki jih do orgazma pripeljejo zgolj misli. Možgani so namreč najmočnejša erogena cona. Skušaj podnevi sanjati mokre sanje: uleži se v posteljo in razmišljaj o najbolj vročem prizoru, ki si ga bila, ali bi ga hotela biti deležna. Lahko si pomagaš z branjem erotike ali gledanjem erotičnih filmov. Veliko je možnosti, ki pripeljejo do enega in istega cilja. Tudi, če pri tem ne uporabljaš rok.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)