8 ženskih erogenih con, ki jih mora poznati vsak moški (za boljše orgazme)

Na ženskem telesu je veliko točk, katerih stimulacija pripelje do tako zaželenega zaključka seksi dejanja.

16.1.2019 ob 4:58

moski_zenska_poljub_strast.jpg

Ena novejših raziskav je postregla s šokantnimi podatki. Več kot polovica od 1000 v njej sodelujočih moških na skici ženskega telesa ni znala pokazati vagine. Očitno je žensko telo za pripadnike močnejšega spola še vedno uganka.

In če to velja že za vagino, so jim neznane tudi druge erogene cone, ki bi jih v prid dobre spolne izkušnje svoje ljubimke morali poznati in jim namenjati pravo pozornost.  Na katerih osem nikoli ne bi smeli pozabiti, je za Womans Health nanizal avtor omenjene študije, seksolog Dany Cordeau. Tu je njegov seznam.

Ustnice

Že bežen, nežen dotik tega dela telesa v možganih aktivira centre, ki so zaslužni za strast in čustveno povezavo. Naj bo s poljubi, s sprehajanjem po njih z blazinicami prstov ali z razvajanjem z jezikom. Čisto vseeno je, le pozabiti nanje ne sme.

Vrat

Pod tanko kožo na vratu je nešteto živčnih končičev, ki se odzovejo na že tako blag dražljaj, kot je pihanje vanje. Torej je povsem jasno, da so poljubi tega dela njenega telesa močni spodbujevalci libida ter znatno pripomorejo k seksi užitkom. Najbolj občutljiv del? Tik pod lasiščem.

Bradavičke

Igranje z njimi v možganih prebudi enaka področja, kot so dejavna med seksom in masturbacijo. Obstajajo celo ženske, ki lahko orgazem doživijo zgolj s pravilno stimulacijo bradavic, kar nedvomno priča o tem, da so močna erogena cona. Načinov, kako jih razvajati, je ogromno: s poljubi, lizanjem, nežnim božanjem, pihanjem vanje, z draženjem z ledom ali toplim predmetom. Uporabite domišljijo in poiščite pravega. Ne bo vam žal.

Klitoris

Na klitorisu je več kot 1000 živčnih končičev in je najbolj občutljiv del ženskega telesa. Zagotovo dovolj razlogov, da nanj ne pozabi, ga razvaja sprva nežno in počasi stopnjuje stimulacijo, ki ljubimko zlahka pripelje do orgazma.

Zadnjica

Malo masaže, malo udarcev in tudi analna stimulacija morda ne bo odveč. Nekatere ženske prisegajo nanjo, druge ne. Vsekakor pri razvajanju tega dela telesa ne gre pozabiti na lubrikant in na pravi pristop, ki njej najbolj odgovarja ter prebuja erotične občutke.

Ušesa

Še ena moča erogena točka, ki žal velikokrat ostane spregledana. Razvajanje ušesnih mečic s poljubi, sesanjem, sprehajanje z jezikom po celih uhljih je zlasti učinkovito pri ženskah, ki nosijo uhane. Zakaj? Luknjice v ušesih sprostijo možganske poti, ki od tam vodijo do možganov in še okrepijo občutke.

Vagina

Super občutljiva koža na intimnem področju ustvarja odlične pogoje za pripravo telesa na penetracijo. Pa naj bo s stimulacijo zunanjega ali notranjega dela vagine. Med slednjo se v možganih sprošča prolaktin, hormon spolnega zadovoljstva, kar obljublja pravo nadaljevanje zgodbe.

Areole

Koža, ki obdaja bradavice sicer ni tako občutljiva, kot sami gumbki, vendar je prav tako erogena cona, katere razvajanje okrepi spolne občutke in je zato še ena od točk, ki je med seksom noben moški ne sme spregledati.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: To so leta, ko največ ljudi vara ali pa Sedem moških napak v postelji, ki jih ženske ne odpuščamo

Priporočamo tudi: Dilema: Kakšna je normalna vagina?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)