7 stvari, ki bodo zagotovo izboljšale vaše spolno življenje

Z nekaj preprostimi, a več kot učinkovitimi koraki je mogoče drastično izboljšati dogajanje v spalnici.

30.3.2019 ob 5:05

par_seksi_postelja_micna.jpg

Za nekatere seks ni pozitivna izkušnja. Neredko je v otroštvu tabu tema, v mladosti prepovedan sadež in zato tedaj, ko zanj pride priložnost, vir nemalo zadreg in dvomov. Kar pomeni, da se med njim ne morejo sprostiti in uživati tako, kot bi lahko.

Zato se sprašujejo, kako to spremeniti. Kako si pričarati zadovoljujočo spolno izkušnjo. V resnici ni tako težko. Nekaj korakov, ki bodo pri tem v pomoč, niza Pop Sugar.

Masturbirajte z namenom

Ne glede na to, koliko let štejete in kako dobro poznate ali ne poznate te vrste spolnega dejanja, masturbacija je tista, ki še kako pozitivno vpliva na samopodobo, zagotavlja poznavanje telesa, pripomore k odkrivanju skritih kotičkov in dražljajev ter prebuja neznane občutke.

Zato je prvi korak na poti do kvalitetne spolnosti. Poleg tega lahko med njo osvojeno znanje izkoristite med seksom v dvoje. Vsekakor veliko plusov.


Spoznajte se z jogo

Joga je popolna vadba, s katero se je mogoče povezati s svojim telesom in duhom in ne zagotavlja le sproščenosti ter dobrega počutja, temveč pripomore tudi k gibčnosti telesa. Ta med spolnim odnosom vedno pride prav.

Tako kot tudi tehnike dihanja, s katerimi se med izvajanjem joge spoznate. In verjemite, pravilno dihanje je med seksom še kako pomembno.


Naučite se uporabljati glas

Običajno ima glavno vlogo v postelji neverbalna komunikacija. Seveda je mogoče z rokami, obrazno mimiko in gibi telesa pokazati ali nakazati pravo smer, a ne glede na to, dobrodošle so tudi besede.

Dobro je znati povedati, kaj si želite in kaj pričakujete. Med in po seksu. Sprva bo res morda nekoliko nerodno, a saj veste: vaja dela mojstra. Če mojster dela vajo.


Poglejte se v ogledalo in si recite, da se imate radi

In to ponavljajte tako dolgo, da si boste verjeli. Kajti v življenju ni prostora za negativni notranji monolog. Ko se ljubite ste lepi. Lepe stvari v življenju si zaslužite.

V to se lahko prepričate le, če se imate radi. Zato so vsako jutro povejte, kako lepi in čudoviti ste ter da si zaslužite ljubezen.


Seks naj bo sam sebi namen

Seks iz maščevanja, seks sprave, zavračanje seksa zaradi jeze in zamere. Da, kaj hitro se zgodi, da spolnost postane sredstvo in ne sama po sebi namen, kar ni najbolj pametno.

Kajti veliko bolj boste v njej uživali, če se ji boste predali zgolj zato, ker si je želite, ker vam prinaša sprostitev, zabavo in svojevrstno povezavo s partnerjem.


Dihajte

Zakaj je to pomembno? Zato, ker tedaj, ko se prepuščate vročemu objemu in hkrati razmišljate o tem, kako ste videti in kaj si misli on, se ukvarjate z mislijo, da bi morali spremeniti pozo ali se obremenjujete s čim tretjim, kaj hitro pozabite dihati.

Odmislite vse ostalo in dihajte. Na vsa pljuča. Za boljši seks in verjetnejši orgazem.


Bodite spontani

Spontanost je lahko zabavna ali popoln polom. A tudi, če je polom, ima za posledico zanimive zgodbice. Zato se ne bojte biti spontani, se predati seksu na neprimernem mestu ob neprimernem času.

Dovolite si premikati meje z igračkami in nepoznanimi pozami, spoznavajte pisano paleto načinov, ki prinašajo zadovoljstvo in uživajte. Brez strahu in zadrege. Kajti ko ju boste premagali, se bo vaše spolno življenje nedvomno drastično izboljšalo.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: "Mož mi ne privošči oralnega seksa, zato sem poiskala rešitev" (osebna izpoved) ali pa Resnične izpovedi žensk: Varala sem nasilneža, nekaj je manjkalo (in drugi razlogi za nezvestobo)

Priporočamo tudi: Tako se slabo razmerje odraža na telesu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)