7 napak v postelji, ki vam uničujejo seks

Dosledno se jim izogibajte.

23.10.2018 ob 7:30

napake_seks_spolnost_postelja_zenska_moski_perilo_prsi_zadnjica.jpg

Res je, vse pri seksu naj bi se vrtelo okoli užitka. Torej v postelji ne bi smeli početi stvari, ki na poti do njega predstavljajo ovire. A teorija in praksa si pogosto stojita na nasprotnih bregovih in vsak včasih naredi kaj narobe. Takšne in drugačne napake se žal obrestujejo. Brez katerih bi bilo spolno življenje nedvomno lepše?

Seks z bivšim

Tipičen scenarij. Zlasti, če se z razhodom še niste povsem sprijaznili. Trenutek šibkosti vodi v trenutke strasti, tem pa praviloma sledi obžalovanje. Kajti največkrat je zjutraj povsem jasno, da je šlo zgolj za zamegljen razum in ne za možnost, da bi znova postala par. 

Igranje orgazma

Z namenom, da bi se vse skupaj čimprej končalo. Nerazpoloženi ste, utrujeni in radi bi samo spali, zato pač malce pospešite zadeve. A nikar ne počnite tega. Ne sebi in ne njemu. Če mu ne morete odkrito povedati, da vam v danem trenutku ni do telesni ljubezni, potem v vajini zvezi nekaj ni na svojem mestu. Njegov ego bi resnico moral prenesti. Če ga seveda ne zavrnete desetkrat zapored.

Nenadzorovana sla

Ura je pet zjutraj, zabava se je končala in vi bi jo radi zaključili med rjuhami. Zato se v naročje vržete prvemu, ki vam prekriža pot, on se tega seveda ne brani. Ne zdi se vam ravno privlačen, poznate ga deset minut, a to vas pri izvedbi načrta ne ovira. Če ste res zelo odprte narave, boste naslednji dan z zgodbo zabavali prijateljice. V tem primeru izživite strast. Če niste, boste vse skupaj obžalovali. Torej raje ne.

Niste povsem pošteni

Seks je v bistvu dober, a vendar mu manjka tisto, zaradi česar bi doživeli orgazem. Prvič: spoznajte, kaj to je. Zadeve bo s pomočjo tega spoznanja mogoče popraviti. Seveda tako, da mu prišepnete ali nakažete, kje in kako naj vas razvaja. Brez sramu. Nikar pa ne molčite in čakajte, da bo to odkril sam. Bodite pošteni do sebe in do njega.

Pristajanje na stvari, ki so za vas neprijetne

On predlaga, vi se strinjate. Zato v postelji ne uživate, temveč dobesedno potrpite. Prenehajte s tem. Zlato pravilo v spalnici je: počnite tisto, kar vam je všeč. Če vsaka njegova želja ni tudi vaša, mu to brez oklevanja povejte.

Še enkrat igranje orgazma

Tokrat zato, da bi nahranili njegov ego. Da se ne bi počutil slabo, on pa je prepričan, da obvlada zadeve do potankosti in da vas vselej pripelje do vrhunca. Tako se ujamete v začarani krog, ki ga lahko preseka le odkrita komunikacija. 

Obremenjevanje s podrobnostmi

V trenutku največje strasti se spomnite, da ste si pozabili pobriti noge. Ali da je lak na prstih na nogah že povsem oluščen. Ali da niste zamenjali rjuh. Prenehajte in pozabite na malenkosti, ki jih on sploh ne opazi. Uživajte, za ostalo bo čas kasneje.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Lahko "samo seksala sva" kdaj preraste v nekaj več? ali pa Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja

Priporočamo tudi: Če ima ločene starše, te bo ljubil(a) drugače


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)