7 dokazov, da se za masko zaljubljenca skriva spretni manipulator

Tisto, kar je na prvi pogled videti kot zaljubljenost in ljubezen, je kaj lahko opozorilo, da morate odnos čim prej končati.

13.10.2018 ob 3:59

par_pogovor_miza_lokal_micna.jpg

Na videz je čudovit. Prijeten, šarmanten, pozoren. Do vas se obnaša kot do kraljice. A pozor, kaj lahko se v njegovih izrazih pozornosti skriva manipulacija, ki bo z razvojem odnosa postala vse bolj očitna. Kdaj morate biti posebej pozorni, razkriva Your Tango.

Prehitro uporablja ljubkovalna imena

Morda se vam zdi res lepo, da vas že na drugem zmenku kliče draga, srček, rožica ali vam na dušo piha s kakšnim podobnim ljubkovalnim imenom, vendar to največkrat pomeni, da se mu v odnosu preveč mudi, je povedal zakonski svetovalec David Bennett. Ob tem opozarja na še eno negativno plat takšnega poimenovanja: "Ko bo enkrat začetna evforija minila, se vam bo vse skupaj zdelo samo nadležno."

Zaradi vas zanemarja prijatelje

Vi ste veseli, ko vam namenja vso pozornost in zapostavlja prijatelje, a nenehna zavračanja njihovih povabil na druženje so v razmerju v resnici znamenje za alarm, je povedal strokovnjak. "Vsi odnosi v življenju so pomembni, tudi prijateljski. In kadar kdo namenoma zanemarja družbo in vso energijo vlaga v romantični odnos, to na dolgi rok ne pomeni nič dobrega."

Neprestano pošilja sporočila

Celodnevno prejemanje kratkih sporočil je naporno. "Pošiljanje in prejemanje kratkih sporočil se sliši romantično, če pa ste nanje primorani odgovarjati med delom ali ob druženju s prijatelji, je to nadležno. V tem primeru on sporočil ne uporablja v namen izkazovanja pozornosti, temveč mu služijo kot sredstvo za nadzor," poudarja Bennett.

Ste povsod na njegovih profilih družabnih omrežji

Tudi to je sprva videti prijazno in pozorno, vendar če njegovi profili postanejo vajine fotozgodbe, vse skupaj ne spominja več na ljubezen, temveč na obsesijo in to zagotovo ni dober znak ter ne obet za lepo prihodnost.

Čimprej želi spoznati vaše starše

Komaj sta postala par, že bi rad spoznal vašo družino. Torej se mu v zvezi preveč mudi. "Treba je najprej spoznati človeka, šele nato njegovo ozadje in družino. Če vas v srečanje z mamo, očetom, sestro, bratom sili že po nekaj zmenkih, prižgite rdečo luč," opozarja zakonska terapevtka Kimberly Hershenson.

Mudi se mu s selitvijo v skupen dom

Torej, par sta nekaj mesecev in on vas začne prigovarjati, da bi skupaj najela stanovanje. "Selitev pod isto streho je velik korak in nikoli ne sme biti nepremišljen ter dejanje trenutnega vzgiba, temveč dosledno načrtovan. Če bi on rad pohitel in mu ni mar za to, da bi se bolje spoznala, ga nikar ne poslušajte. Če vaše želje po počasnejšemu razvoju dogodkov ne bo spoštoval, z njim ne načrtujte prihodnosti," meni terapevtka.

Hitro rezervira skupne počitnice

Potovanje v paru ni tako preprosto, kot se zdi na prvi pogled. Pred skupnimi počitnicami bi se nedvomno morala dobro spoznati in nekaj zmenkov za to ni dovolj.

"Skupaj z nekom preživeti 24 ur sedem dni v tednu po nekaj tednih poznanstva, je prehitro. Preden se odpravita na potovanje, počakajta vsaj pol leta, še bolje leto dni. Če se on s tem ne strinja, ima za ljubezenskimi izjavami skrite namene manipulacije," na še eno past spretnega manipulatorja s prstom kaže Bennett.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Če ima ločene starše, te bo ljubil(a) drugače ali pa To! je ključna sestavina, ki zagotavlja odličen seks

Priporočamo tudi: Martinovanje 2018: še ne veste kam? Z vlakom na Kras!


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)