20 lastnosti žensk, ki moške res odbijajo

Opravljivke, kraljice drame in takšne, ki nimajo življenja ...

23.10.2018 ob 8:00

zenska_moski_postelja_razmerje_prepir_makeup_licenje.jpg

Pogosto je govora o tem, kaj moške privlači in pritegne na ženskah. Če jih na eni strani nekaj privlači, pa je veliko tudi takšnih stvari, ki jih odvračajo. Morda boš nad nekaterimi, ki jih navajajo na spletni strani The List kar malce presenečena.

 1. Na tvojem obrazu je tona ličil

Čeprav se rada ličiš in se za zmenek do potankosti urediš, si naneseš podlago, korektor, senčko, maskaro, šminko in na koncu vse skupaj še utrdiš s fiksatorjem, moški v resnici ne marajo, da so njihova dekleta preveč naličena. Študije celo kažejo, da jih preveč ličil odvrača. Ljubši jim je bolj naraven videz.

 1. Velike preobrazbe

Če te ima res rad, potem od tebe ne bo zahteval neverjetnih preobrazb. Svetovalka za zmenke Joann Cohen pravi, da moški v resnici cenijo samozavest. Obsedenost z napakami in nenehno ukvarjanje s tem, kako jih popraviti jih prej odvrne, kot pritegne. 

 1. Opravljanje

Že res, da je zabavno s partnerjem deliti zadnje prigode, tu in tam omeniti kakšno govorico in zgodbo iz življenj znancev in prijateljev, a velike opravljivke odvračajo moške. Čeprav bi morda s tem rada prebila led in začela pogovor, je to za moške pogosto znak, da nisi ravno samozavestna. Zapomni si, moške privlačijo samozavestne ženske, ki se cenijo in ne ponižujejo drugih, da bi povzdignile sebe.

 1. Izven razmerja nimate družabnega življenja

Čeprav sta v zvezi, se podpirata in odlično ujameta, se od časa do časa zgodi, da vsak potrebuje kakšno uro ali dve zase. Še posebej moški so tisti, ki potrebujejo malo več prostora. Če si želi nekaj časa zase, to še ne pomeni, da si ne želi biti s tabo.

Moške pogosto odvrne, če njegovo dekle želi, da je ob njej vsako uro in se v trenutkih, ko nista skupaj, sama ne zna zaposliti. Strokovnjakinja za odnose pojasni, da čeprav imate radi torto, to ne pomni, da jo boste jedli za vsak obrok. Dodaja, da človeška narava teži k temu, da se povezuje z ostalimi.

Najbolje bo, da uskladita urnike in načrtujeta redna srečanja s prijatelji, obisk vadbe ali druge dejavnosti. 

 1. Pretiran egoizem

Eno je samozavest in samozaupanje, nekaj povsem drugega pa je narcizem in velik ego. Študije kažejo, da ljudje, ki se radi bahajo s svojimi uspehi in dosežki, odvračajo. Moške še posebej odbijajo ženske z velikim egom in tiste, ki so narcisoidne.

 1. Ne najdeš smisla v življenju in nimaš ambicij?

Daleč od tega, da moraš imeti vse do potankosti načrtovano, a moškim so všeč ženske, ki vedo, kaj hočejo in so ambiciozne. Če ne veš, kaj bi v življenju sama s seboj, to pogosto daje vtis, da tvoje življenje ni stabilno. Čeprav moški uživajo v tem, da kdaj pa kdaj priskočijo na pomoč in so veliki rešitelji, pa jim nenehno reševanje tvojih zagat, gotovo ne po godu, še posebej, če je njegova življenjska vizija jasno razdelana.

 1. Opravljanje bivšega

Mnogi mislijo, da bodo s tem, ko bodo grdo govorili o svojem bivšem povzdignili svojega novega partnerja in mu s tem dokazali, kako so starega preboleli. A resnica je povsem drugačna. Moške pravzaprav zelo moti, če grdo govorite o bivšem, to celo opisujejo kot neprivlačno. Najbolje je, da preteklost pustite za sabo in se posvetite novemu partnerju. 

 1. Obupana pesimistka

Študije kažejo, da moške odvračajo ženske, ki imajo negativen pogled na življenje. Ne glede na to, ali je ženska videti dobro, moške odvrne, če so pesimistične in negativne.

 1. Prerekanje z ostalimi dekleti

Že res, da je pomembno, da znaš izraziti svoje mnenje in povedati, kaj misliš, a konstantno prepiranje in prerekanje zaradi banalnih stvari z ostalimi dekleti, moške odvrača. V življenju si ne želijo drame, ki jo lahko takšni spori povzročijo.

 1. Visok glas

Čeprav nekatere ženske mislijo, da je visok glas in piskajoč govor za moške privlačen, temu ni tako. Raziskave kažejo, da so jim še najbolj všeč srednje visoki in nekoliko raskavi. Večini je bolj všeč glas Scarlett Johansson kot glas Kim Kardashian. Seveda to ne pomeni, da moraš spremeniti svoj glas, če je visok, saj je res tudi to, da bo tisti, ki je pravi zate vzljubil karkoli bo prišlo iz tvojih ust. 

 1. Prevelika potreba po pozornosti

Moški imajo radi občutek, da jih njegova ženska potrebuje, a vseeno jih odvrača, če se ženska preveč zanaša nanj in od njega pričakuje, da ji bo posvečal vso svojo pozornost. Nihče si ne želi priveska. Če ti očita, da se ga preveč oklepaš, skušaj najti svojo cono udobja in se nauči reševati težave tudi sama. 

 1. Nepotrebna tveganja

Nekatere študije pravijo, da moški obožujejo ženske, ki so spontane, a vseeno obstaja meja med spontanostjo in divjim načinom življenja. Kot kaže jim nepotrebna tveganja, ki ogrožajo življenje niso najbolj po godu. Raziskovalci so celo odkrili, da ljudje, ki so podvrženi "modernim tveganjem" kot je kajenje, vožnja brez varnostnega pasu, plezanje in rolkanje, da so manj privlačni za nasprotni spol.

 1. Delaš se, da te je težko dobiti

Ko se boš prihodnjič odločala o tem, da bi se delala nedostopno in nedosegljivo, se spomni, da takšne igrice v resnici odvračajo moške. Še več, zdijo se jim celo otročje in nezrele in kažejo na to, da nisi pripravljena na resno zvezo.

 1. Ne sramuj se svoje seksualnosti

Postani spolna boginja in se prepusti užitkom. Brez heca. Če kaj, moške odvračajo ženske, ki se sramujejo svoje ženstvenosti in se v spolnosti ne znajo sprostiti. To ne pomeni, da se moraš vživeti v vlogo porno igralke, temveč, da se prepustiš užitkom in uživaš v intimnosti s svojim partnerjem. Moški obožujejo ženske, ki se v svoji koži počutijo tako dobro kot tudi v oblačilih. 

 1. Kraljica drame

Moški ne marajo drame in ne marajo, da pretiravaš in delaš iz muhe slona. Namesto, da iz neugodne situacije delaš katastrofo, se raje zberi, obvladaj in reši nastalo težavo. Če bi rada osvojila princa, je pristop kraljice drame povsem napačen.

 1. Preveč parfuma

Že res, da mu je morda všeč tvoj parfum, a ni se potrebno v njem okopati. Študije celo kažejo, da je moškim še najbolj všeč njihov naraven vonj in je naraven afrodiziak. Še najbolj poželjive pa so v času ovulacije.

 1. Preveč dodelana pričeska

Tako kot preveč ličil, moške odvrača tudi pričeska, ki je preveč urejena in utrjena. Kar 75 odstotkov moških priznava, da pri ženskah najprej opazi lase. 

 1. Divja žurerka

Od časa do časa si je potrebno privoščiti zabavo, vendar moški v resnici ne marajo žensk, ki na zabavah izgubijo nadzor. V resnici se velika večina moških skuša izogniti divjim žurerkam. Da ne boš izpadla nezrela in brezskrbna, bodi na zabavi odgovorna.

 1. Se stradaš?

Ko se ženska odpravi na prvi zmenek, običajno veliko časa razmišlja o tem, kaj bo pojedla. Čeprav si mnoge želijo burger, zaradi vtisa raje izberejo solato in na koncu ugotovijo, da svoje lakote niso potešile. Če misliš, da ga boš s tem pritegnila, si se krepko zmotila.

 1. Vedno se strinjaš z njim

Če verjameš ali ne, moške odvrača, če se ženska vedno strinja z njim. Če se bojiš izraziti svoje mnenje ali nasprotovati njegovemu, je to tvoja težava. Partnerstvo temelji tudi na zaupanju in odprtem pogovoru. Drug drugemu morata znati zaupati svoje občutke in misli, saj je le to ključ do uspešne in srečne zveze.

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Unsplash

Preberite še: Lahko "samo seksala sva" kdaj preraste v nekaj več? ali pa Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja

Priporočamo tudi: Če ima ločene starše, te bo ljubil(a) drugače


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)