20 lastnosti, ki jih moraš iskati pri fantu, s katerim bi bila celo življenje

Katere lastnosti mora imeti oseba, s katero bi ostala za vedno?

16.2.2018 ob 1:55

par_pexels-photo-773124.jpg

Lahko je našteti, kaj vse ti ni všeč na partnerju, a določanje lastnosti, ki bi jih moral imeti človek, s katerim želiš preživeti svoje življenje, je precej težja naloga. Kakšen bi moral biti človek, ki bo z nami celo življenje? Veliko ljudi o tem sploh ne razmišlja, ampak enostavno vedo, da je partner pravi. A tudi če slediš občutku, ni nič narobe, če malce preveriš, ali je on pravi zate.

Da bi lažje ločila med tem, kdo je primeren za te v tem trenutku in kdo za celo življenje, si pomagaj s spodnjim seznamom, ki so ga sestavili na portalu Popsugar.

1. Podpira te pri vaših strasteh in odločitvah: Je tvoj največji navijač in te spodbuja, da se lotiš česarkoli, ne glede na to, kako bo to vplivalo nanj.

2. Tvojemu življenju dodaja vrednost: Partner bi nam moral pomagati rasti, tudi če to pomeni, da je bolj pameten in ambiciozen kot mi (seveda pa poskrbi, da si ti enaka do njega).

3. Je popolnoma odštekan: “Do smrti” je dolga pot, ki bi morala biti polna zabavnih trenutkov. Ne sme imeti težave, da je igriv in ni mu problem, da na vsake toliko na dan prikliče otroka v sebi.

4. Te popolnoma obožuje: Tudi, če nisi oseba, ki potrebuje potrditev, bi ti partner moral pokazati, kako močno te ljubi in obožuje.

5. Je pripravljen sklepati kompromise: Ne bosta se strinjala pri vseh stvareh, zato je pomembno, da ve, kakšne so tvoje želje in potrebe ter je pripravljen skleniti tudi kakšen kompromis.

6. Spoštuje tvojo družino: Če partner ne pokaže niti kančka spoštovanja do tvojih prijateljev in družine, je to precej moteče, tudi če je več kot očitno, da te obožuje in spoštuje.

7. Spoštuje tvoje mnenje: Partnerju se ni potrebno vedno strinjati s tabo, a pomembno je, da spoštuje tvoja prepričanja, tudi če so ta drugačna od njegovih.

8. Ima samega sebe rad prav toliko kot tebe: Najboljši partner je takšen, ki mu ni problem poskrbeti zase in se ne opira stalno na druge. Sam s sabo mora biti sprošen in prepričan vase, tudi ko te ni zraven.

9. Je vreden zaupanja: Tudi če so ostale stvari v razmerju v redu, je težko spregledati, če ves čas dvomiš vanj. Težave so bodo pojavile, če boš ves čas ugotavljala, ali je iskren.

10. Te razvedri in ne izčrpava: Fant bi ti moral pokazati življenje kot razburljivo in polno možnosti. Ne smeš pustiti, da se zaradi njega slabo počutite v svoji koži.

11. Ima življenje zunaj vajinega: Pomembno je, da razume, da imaš svoje življenje in te spodbuja, da počneš stvari brez njega.

12. Ti ne zameri: Kljub prepirom bi moral tvoj fant skrbeti, da se vajino razmerje izboljšuje in razvija, namesto, da na dan vleče stare zamere.

13. V tebi vzbudi le najboljše: Ne sme izzivati tvojih slabih lastnosti, ampak samo tiste, ki te naredijo boljšo.

14. Obožuje in ljubi cel paket: To še posebno velja za tvoje pomanjkljivosti. Prav je, da te sprejema kot celoto z vsemi napakami in pomanjkljivostmi.

15. Je odgovoren: Ego mora postaviti na stran in priznati napako, če jo stori. Partner bi moral priznati, če se je zmotil in tega ne prelagati na nekoga ali nekaj drugega.

16. Dopušča, da je tudi ranljiv: Komunikacija je v zvezi največji izziv. Fant se mora s tabo počutiti dovolj sproščeno, da ti lahko zaupa vse svoje strahove in skrivnosti.

17. Ti pove, ko ga nekaj moti: Če ti partner nečesa noče povedati, samo zato, da te ne bi razburil, lahko kmalu postane dolgočasno. Če si naredila nekaj narobe, ga ne sme biti strah in biti tiho, s spoštovanjem ti mora povedati, kaj si naredila narobe.

18. Dovoli ti, da si točno to, kar si: Težko je biti popolnoma srečen v razmerju, kjer si prisiljen, da moraš pozabiti na delček sebe. Ne smeš se počutiti, kot da nečesa ne smeš narediti, pa naj to vključuje ukvarjanje z novim hobijem ali da si preprosto igriva in kdaj tudi malce trapasta z njim.

19. Je zanesljiv: Vedno se lahko zaneseš nanj. Ne smeš izgubljati časa s tem, da si zaskrbljena, ali se obnaša neodgovorno.

20. Biti z njim je preprosto: Vsako razmerje ima svoje bitke, a nikakor ne smeta biti v vojni vsak dan, saj to lahko hitro postane utrujajoče. Želja po izboljšanju se seveda ne zaključi nikoli, a tvoj partner mora biti enakopraven, tvoj najboljši prijatelj, vzajemna sreča pa mora priti le z majhnim trudom.

Avtorica: K. R. 
Foto: Pexel


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)