Največji sovražniki dobrega seksa

Na poti do dobrega seksa največkrat stojijo štiri visoke ovire.

17.9.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Največji sovražniki dobrega seksa

Kaj zagotavlja dober seks, je v prvi vrsti odvisno od dveh, ki se ujameta v vrtinec strasti.

Kajti tako, kot je drugačen vsak posameznik, je drugačen vsak par in nemogoče je vsem pripisati iste najljubše poze, prijeme, priložnosti in druge spremenljivke spolnega odnosa.

A ne glede na povedano, obstajajo stvari, ki pri večini stojijo na poti do dobrega seksa. Te pa so, po besedah spolne terapevtke Nikki Goldstein, sledeče.

Stres

Zlasti za ženske je stres velik zaviralec libida. "Medtem ko moškim seks prinaša odmik od napetosti, je pri ženskah zgodba malo drugačna, saj jih pogosto ovira pri dajanju in sprejemanju užitka.

Vsakodnevne obveznosti, obremenitve in naloge preprosto ne gredo iz glave in ne ovirajo le spanca, temveč tudi spolno življenje," je prepričana seksologinja in v prid boljšega intimnega odnosa priporoča iskanje tehnik sproščanja, ki bodo izboljšale kvaliteto življenja na sploh ter seveda seksa.

 

Zamere

"V razmerju prihaja do težav, sporov in nesoglasji. Ti so sestavina vsakega odnosa. A pomembno je, da težave rešujeta sproti ter jih ne pometata pod preprogo.

Molk zaradi ljubega hišnega miru in strinjanje z nečim samo zato, da bi ugodili partnerju, pripelje do zamer, zamere pa so naslednja zapreka do dobrega seksa," opozarja Nikki, ki zato priporoča sprotno reševanje težav na primeren način.

S tem boste ustvarili pogoje za lepo zvezo ter za kvalitetno spolnost.

Napačen čas

Je že tako, da večina parov seksu namenja večere. Ali jutra. Nič narobe, če termin odgovarja obema. A kaj lahko se zgodi, da je en od partnerjev zvečer preutrujen, drugi pa ni jutranji tip.

Zadeva je rešljiva: s pogovorom in iskanjem kompromisa, ki bi odgovarjal obema. V nobenem primeru pa o njej ne molčita. Spomnita se prejšnje točke.

Nizka samozavest in zdravstvene težave

Goldsteinova navaja, da je nizka samozavest velik sovražnik kvalitetnega in zadovoljujočega spolnega življenja: "Zaradi nje se ne morete sprostiti, vselej dvomite v videz ali izvedbo, se obremenjujete s stvarmi, ki so nepomembne. Nizka samozavest lahko v končni fazi pripelje do zavračanja intime, s tem resno ogrozi odnos, zato je pomembno, da se naučite sprejemati sebe takšne kot ste in tudi na takšen način izboljšate seks."

Ob tem pa je treba omeniti še medicinske razloge: "Veliko je stanj, ki slabo vplivajo na libido ali na intimni akt. Treba jih je prepoznati in jih primerno zdraviti ter s tem izboljšati vse plati življenja, tudi sam intimni akt."

Povzeto po portalu The Sun

Preberite še: Spregledane erogene cone, ki pričarajo nepozabne užitke

Morda vas zanima tudi: Starost, pri kateri večina žensk najlažje dosega orgazme


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)