Najboljše poze za hujšanje

Na seks, zlasti v določenih pozah, je upravičeno mogoče gledati kot na intenzivno vadbo.

18.8.2021 ob 5:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Najboljše poze za hujšanje

Prvoten namen seksualnega akta naj ne bi bilo hujšanje in ne skrb za lepo postavo. Lahko pa to dvoje intimnemu dejanju prinese dodano vrednost. Zlasti, če se mu par predaja v položajih, ki jih je mogoče dojemati kot intenzivno vadbo. Kateri so postavi najprijaznejši, razkriva The Sun.

Kavbojka

Ali povedano drugače: ona zgoraj. Najbrž je odveč poudarjati, da je poza zlasti prijazna do njene postave. On bolj ali manj počiva, ona pa v pol ure akcije lahko potroši tudi do 500 džulov (120 kalorij).

Količina porabljene energije se poviša na skoraj 700 džulov (170 kalorij) kadar ona na njemu ne sedi, temveč nad njim čepi.

V vsakem primeru je položaj dober za mišice nog zadnjice in spodnjega dela trebuha.

Obrnjena kavbojka

Nekako tako, kot prej omenjena poza, tudi ta zagotavlja dobro porabo energije in sicer do 570 džulov (140 kalorij). Prav tako so v njej na delu enake mišice, kot v običajni kavbojki.

Misijonarka poza

Presenetljivo ali pač ne: v njem je res na boljšem moški, ki v pol ure porabi do 570 džulov (140 kalorij), ona na drugi strani le nekje 160 džulov (40 kalorij). Poraba teh se pri njej okrepi, če proti njemu privzdigne zadnjico in s telesom sledi njegovemu ritmu, s tem pa poskrbi še za mišice nog, zadnjice in trebuha.

Most

Položaj, podoben misijonarskem, le da v njem ona pokrči nogi in boke dvigne čimbolj v zrak. S tem lahko potroši od 400 do 600 džulov (od 100 do 150 kalorij) in okrepi mišice zadnjice ter nog.

Položaj po pasje

V tej pozi ona v povprečju porabi 400 in on 600 džulov (100 in 150 kalorij), oba pa krepita mišice rok in ramen.

Seks stoje

Akcija v presežkih: moški med njim potroši do 820 džulov (200 kalorij) in ženska med 400 in 600 džulov (100 in 140 kalorij). Če k temu dodamo še dejstvo, da so dejavne mišice rok, nog, zadnjice in trebuha ter da gre za izjemno strastno doživetje, je to vsekakor veliko razlogov, da se mu večkrat prepustita.

Preberite še: Pozabita na položaj 69, poza 77 je prava za poletne užitke

Morda vas zanima tudi: Pet najboljših poz za seks v ekstremni vročini


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)