Dragi fantje, za dober seks ne jejte te hrane

V prid zdravja in dobrega delovanja moških spolnih organov se izogibajte nekaterim živilom.

29.1.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Dragi fantje, za dober seks ne jejte te hrane

Obstajajo živila, ki negativno vplivajo na spolno življenje, na doseganje orgazma in tudi na erekcijo. Ena zato, ker nižajo količino testosterona v telesu, druga, ker slabo vplivajo na krvni obtok, tretja, ker se po zaužitju pojavi zoprna napihnjenost.

Katere bi za dobro erekcijo in kvalitetno spolnost moški zato morali črtati z jedilnika, navaja Woman's Day.

Gazirane pijače

"Gazirane pijače povzročajo napihnjenost in vetrove, najslabša izbira med njimi pa je tonik. V njem je snov kinin, ki mu zagotavlja značilen grenak okus ter negativno vpliva na nivo testosterona in tudi na kvaliteto sperme," je povedala spolna terapevtka Jacqueline Richard.

Ocvrta hrana

Ocvrta hrana vsebuje veliko telesu neprijaznih maščob, ki negativno vplivajo na količino holesterola v krvi, s tem pa na delovanje srca, zdravje ožilja in na krvni pretok.

Če so tako pripravljena živila še slana, se pojavijo težave z visokim krvnim tlakom, ta kombinacija pa je vse prej, kot prijazna do erekcije.

Tofu

V vegetarijanski specialiteti je veliko fitoestrogena, rastlinske snovi, ki po delovanju spominja na ženski spolni hormon estrogen. Preveč estrogena v telesu moških in žensk negativno vpliva na libido in niža željo po seksu.

 

Alkohol

Čeprav mu kozarček vina lahko pomaga, preveč alkohola slabo vpliva na spolno poželenje in na vzdrževanje erekcije deluje negativno. Prav tako alkohol otopi čute in s tem krati užitke spolnega akta.

Ovsena kaša

Sicer z več vidikov zdravo živilo, ki v zmernih količinah med drugim spodbuja nastajanje hormona sreče, v prevelikih pa na male sive celice deluje ravno nasprotno. Ob tem vsebuje veliko vlaknin in povzroča napihnjenost, vetrove ter druge prebavne motnje, ki dobremu seksu ne govorijo v prid.

Energijske pijače

Njihov osnovni namen je zagotavljanje energije. A tako kot se ta hitro dvigne, naglo pade in vodi v še večjo utrujenost.

Poleg tega kombinacija sladkorja in kofeina niža količino testosterona in zato slabo vpliva na erekcijo. Tudi z vidika kvalitetne spolnosti tovrstni napitki niso priporočljivi. Zlasti ne tik pred akcijo.

Preberite še: 4 triki, ki bodo v postelji pomagali njegovemu junaku

Morda vas zanima tudi: Hrana za boljšo erekcijo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)