Moški tedna: Od svetovnega zvezdnika v bojbendu do vsestranskega solo umetnika

Harry Styles je angleški pevec, kitarist, tekstopisec in igralec, vsestranski umetnik pa je znan tudi po svoji očarljivi pojavi.

29.7.2017 ob 5:00

harry5.jpg

Moški tega tedna je Harry Styles, zvezdnik, ki je pri svojih rosnih 23 letih izkusil že marsikaj. Svetovno slavo je dosegel v fantovskem bendu One Direction, ki je nastal pod okriljem britanskega šova talentov X Factor. Harry se je na šov leta 2010 namreč prijavil kot solo glasbenik, a mu ni uspelo.

Nazaj v tekmovanje so ga sodniki povabili skupaj s štirimi drugimi glasbeniki Niallom Horanom, Zaynom Malikom, Liamom Paynom in Louisom Tomlinsonom in tako je nastala zasedba, ki je kmalu začela v rekordnem času razprodajati stadione in albume, pospravili pa so tudi številne glasbene nagrade, med drugim pet nagrad Brit in štiri MTV-jeve video glasbene nagrade.

harry1.jpg

Avgusta 2013 je na velika platna prišel tudi dokumentarni film One Direction: This Is Us, ki predstavlja njihovo zgodbo in utrinke s koncertov, v kinih pa je samo v prvem koncu tedna prinesel 30 milijonov dolarjev zaslužka. 

Pred točno enim letom je Harry s Columbia Records, založbo, ki stoji tudi za One Direction, podpisal pogodbo za solo pot. Letošnjega maja je tako izdal svoj debitantski solo album, ki ga je poimenoval kar po samem sebi, pesem iz albuma Sign of the Times pa se je nemudoma povzpela na vrhove glasbenih lestvic. Harry se tako že tega septembra odpravlja na prvo solo turnejo.

harry4.jpg

In od kdaj cveti njegova igralska kariera? Prav ta mesec je na velika platna prišel vojni film Dunkirk, v katerem se je v vlogi igralca prvič preizkusil tudi Styles. Novi film Christopherja Nolana že osvaja kritike širom sveta, k nam pa je v kino prišel 20. julija.

Avtor: F. M.

Foto: Getty Images, IDMb


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)