Viralni video vplivnice razkriva brutalno plat družabnih omrežji

Spletna vplivnica Em Clarkson je z objavo na instagramu opozorila na eno največjih pasti družabnih omrežji: zavajanje.

25.8.2022 ob 10:30 | Foto: Instagram | Avtor: M. FL.

 Viralni video vplivnice razkriva brutalno plat družabnih omrežji

Em Clarkson je priljubljena spletna vplivnica z več kot 260 tisočimi sledilci na instagramu, skrivnost njene priljubljenosti pa je v tem, da se stvarem ne boji pogledati v oči,  jih ne potvarja, ne zavija v vato in da je ni strah reči bobu bob, ob tem jo krasi še dober smisel za humor ter se zna pošaliti tudi na svoj račun.

Splošen vtis torej je, da jo odlikuje zdrava mera realizma, ki ga na spletu sicer kronično primanjkuje, zaradi česar se na instagramu in drugih družabnih omrežjih vse prepogosto pojavljajo obdelane fotografije znanih in manj znanih, vplivnih in manj vplivnih.

Te mnoge sledilce navdajajo z nizko samozavestjo in nerealnimi pričakovanji glede telesa ter videza na sploh.

Da bi opozorila na to problematiko, je Em na svojem profilu objavila viralen posnetek, ki prikazuje, kako je s pomočjo aplikacije mogoče zmanjšati obseg pasu, razširiti boke, zožiti noge, popraviti ramena in vrat ter si pokloniti nekaj centimetrov v višino. In to ne zgolj na fotografijah, temveč tudi, ko je oseba v gibanju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Clarkson (@em_clarkson)

Ob videu je zapisala, da je zelo enostavno spremeniti svojo podobo in da je zlahka mogoče prikriti dejstvo, da ta ne odraža realnosti, zato je treba biti pri opazovanju objav na spletu na moč previden.

"Vsi že dobro vemo, da obstajajo programi in aplikacije, s pomočjo katerih lahko urejamo videz. Ne verjamem pa, da se vsi zavedamo, kaj vse ti dejansko zmorejo," pripoveduje na posnetku, na katerem se spreminja njeno telo.

"Na vašem zaslonu lahko stojim pred vami in prikazujem telo, ki ga v resnici nimam. Spremenim lahko domala vse, tudi svoj obraz in barvo oči. S pomočjo aplikacije lahko postanem takšna, kakršna hočem in tega, da to v resnici nisem jaz, mi ni treba povedati."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Clarkson (@em_clarkson)

Posnetek je zaključila z besedami, ki bi si jih moral zapomniti vsak: "Naj bo to opomnik. Ko boste naslednjič na instagramu videli fotografijo, ob kateri boste negotovi vase vedite, da je izjemno lahko manipulirati s podobo."

Objava je spodbudila množico komentarjev. Em je na njen račun požela veliko pohval:

"Neverjetna Ems. To je zastrašujoči svet!! Vsi bi se morali zaščititi pred temi izkrivljenimi avatarji," se je glasil en komentar, drugi pa: "Nisem imela pojma, da je z video posnetki mogoče početi enako, kot s fotografijami. To je presneto zastrašujoče.

To je zelo pomembna objava. Hvala, ker si poudarila, kako nerealni so družabni mediji. Bravo Em, ker si še enkrat svoj profil izkoristila za nekaj dobrega."

Povzeto po portalu Glamour.uk

Preberite še: Znana Slovenka presenetila z realno fotografijo: »Morda nekomu pomaga sprejeti sebe«

Morda vas zanima tudi: Slovenske vplivnice na nogah, kam so izginili filtri?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)